Forumowe korepetycje baletowe
skoki - grand pas de chat
mam trochę dziwną sprawę.... jak nauczyć się tego skoku? (czy może- co trzeba umieć, żeby móc się go nauczyć?): http://i93.photobucket.com/albums/l68/brennydancer/jumpssdc.jpg
są jakieś ćwiczenia itp., żeby go choć trochę opanować?
są jakieś ćwiczenia itp., żeby go choć trochę opanować?
-
~ balerinka ~
-
GwiazdkaNadia
stanie en pointe
Mam pierwsze [b:d41b283156]pointy[/b:d41b283156], nowe całkiem, nierozrobione jeszcze, ale pracuję nad tym. Nie mogę stanąć na pełnym czubku. To wina mojego małego podbicia, czy nierozrobionych point? Jak je ręką trochę rozrobiłam to udało mi się stanąć raz na pełnym, ale następnego dnia mimo rozrabiania już nie. Wiec to wina moich stóp czy nowych point? Tak na marginesie, twardość M, Grishko.
Moim zdaniem i tego, i tego.
Niektorzy mimo, iz maja juz ktoras tam z kolei pare point i iles tam czasu cwiczen za soba, to i tak maja za slabe stopy, zeby w slabo rozrobionych pointach stanac na pelnych czubkach.
Ty dopiero zaczynasz swoja "przygode", wiec sie nie dziw specjalnie ;) Radze Ci cwiczyc podbicie, obciagac stopy i trzymac je tak przez jakis czas nawet, jesli zlapie Cie skurcz (na chwilke w tym skurczu mozesz zostawic, ale bez przesady) - nie wiem, czy miewasz skurcze.
Moze, gdybys kupila sobie Grishko Novice to Twoj problem bylby mniejszy :P
Niektorzy mimo, iz maja juz ktoras tam z kolei pare point i iles tam czasu cwiczen za soba, to i tak maja za slabe stopy, zeby w slabo rozrobionych pointach stanac na pelnych czubkach.
Ty dopiero zaczynasz swoja "przygode", wiec sie nie dziw specjalnie ;) Radze Ci cwiczyc podbicie, obciagac stopy i trzymac je tak przez jakis czas nawet, jesli zlapie Cie skurcz (na chwilke w tym skurczu mozesz zostawic, ale bez przesady) - nie wiem, czy miewasz skurcze.
Moze, gdybys kupila sobie Grishko Novice to Twoj problem bylby mniejszy :P
-
GwiazdkaNadia