mężczyźni w balecie

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Father

Post autor: Father »

Ale taniec to najcześciej praca i występy w zespole. I co Ty na to?
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Oj Father ;-)
Nauczy/łby się!
Albo... ma po prostu widoki na SOLISTę! ;]
raisa

Post autor: raisa »

Tylko żeby być solistą trzeba dojść do tego. Praca w zespole jest bardzo konieczna w balecie ale trudna, wiadomo, ze względu na specyficznych ludzi i środowisko :roll: :wink:
hmm... czy to nie już offtop?

EDIT: No tak... Torin. ;)
Torin

Post autor: Torin »

[quote:ab603b1b39="raisa"]czy to nie już offtop[/quote:ab603b1b39]
Może troszeczkę - ale modzi muszom mieć co robić ;)
Co nie Czajori ?? :D

Torin vel aniołek
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:a5d1057c6e="turban13"]Dzięki ćwiczeniom wykonywanym na balecie ciało nie jest przypakowane ale umięśnione i bardzo naturalne.[/quote:a5d1057c6e]

co jest zdrowsze i bardziej przydatne w zyciu niz bieganie za piłkom, w jednym z testow ustalajacych wiek biologiczny jest badanie gibkosci ktrory wplywa na ten wiek i ogolnie faceci wypadaja w tych testach duzo gorzej, mezszyzni zdolni do wykonania szpagatu to nieliczne jednoski poza tym zawodowym swiatem baletu
Father

Post autor: Father »

O przepraszam! Bieganie za piłką ( amatorskie) napewno jest zdrowe. Pilka nożna bardzo wszechstronnie rozwija wcale nie gorzej od tańca.
nathaliye

przeciez tego nie neguje, wbrew temu co sie sadza o tym mezszyzni niektorzy taniec tez jest zdrowy
turban13

Post autor: turban13 »

Ale to jeszcze nie wszystko - naukowo udowodnione zostało, że największy wpływ na wydajność mięśnia nie ma przypakowanie [czyli kto więcej podniesie] tylko jego długość i elastyczność.
[b:7aff167f28]nathaliye_r[/b:7aff167f28], chodziło mi o to, że mięśnie są bardzo mocne itd. ale nie są napompowane jak u dresów z "siłówki". No bo tak szczerze, ale czy wy wolały byście steryda czy normalnego faceta ??

[b:7aff167f28]Father[/b:7aff167f28], bez obrazy ale takie pobieganie sobie za piłką może conajwyżej spowodować zakwasy jeśli nie jest regularne. Najlepszy przykład to ten cały Beckham, kobiety się nim tak podniecają a to takie chuherko. Jak już mówiłem ten sport wcale nie jest taki ogólnosprawności, to taka sama bajka jak zbawienne skutki stawiania baniek na plecach :roll: Kolejny polski stereotyp, bo skoro wszyscy grają w piłkę to musi być ona cudowna.
nathaliye

nareszcie ktos mnie zrozumial :)
turban13

Post autor: turban13 »

A powie mi ktoś więcej o tych "predyspozycjach" do baletu ?? Słyszałem o jakiś proporcjach baletowych, o wadze, gibkości itp.
ODPOWIEDZ