mężczyźni w balecie

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Predyspozycje to ogólnie rozciągnięcie, podbiie, przeprost. Na wagę, dł. nóg itd. zwracają głównie uwagę w OSB, w prywatnych szkołach raczej nie.
turban13

Post autor: turban13 »

Przeprost jak rozumiem w kolanie - no to pierwszy minus bo ja przeprostu nie mam, podbicie ?? Hmm płaskie jak deseczka. Jedyne co jest ok to to na co uwagi nie zwracają czyli waga i proporcja [z tego co pamięta to było 1:1.5 czy jakos tak]. Waga - 56kg, wzrost 178, proporcje 1:1.6
raisa

Post autor: raisa »

Nie dziw się, że nie masz przeprostu, ani podbicia. Chłopacy zwykle tego nie mają (chociaż są wyjątki ;)), ale pracuj nad tym. Balerinka zapomniała jeszcze wspomnieć o skoczności - wyjątkowo ważne dla mężczyzn ;). Ćwicz, ćwicz...
turban13

Post autor: turban13 »

Ciekawe jak mam w dmu skoczność ćwiczyć ... ostatni raz jak w domu ćwiczyłem to żyrandol przeleciał przez połowe salonu :wink:
Ooo wiem jedno - potrafie ściągać palce :D i nie dostaje już od tego skurczów.
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Tak rzeczywiście zapomniałam o skoczności, a przeciez mężczyżni (w balecie) specjalizują się w skokach. Mają lepsze wybicie, więcej siły i wyżej skaczą.
Father

Post autor: Father »

[quote:4a222d1b26="turban13"]Father, bez obrazy ale takie pobieganie sobie za piłką może conajwyżej spowodować zakwasy jeśli nie jest regularne. Najlepszy przykład to ten cały Beckham, kobiety się nim tak podniecają a to takie chuherko. Jak już mówiłem ten sport wcale nie jest taki ogólnosprawności, to taka sama bajka jak zbawienne skutki stawiania baniek na plecach Kolejny polski stereotyp, bo skoro wszyscy grają w piłkę to musi być ona cudowna.[/quote:4a222d1b26]
Wiesz, piłkarze maja specyficzna psychikę. Sa jak sprytne i doświadczone lisy. Nawet gdy są brzydkimi chuherkami to potrafią sie znależć w sytuacjach kryzysowych. To kobiety lubią najbardziej nawet jak sie zaklinaja , że nie.
Ja miałem na myśli systematyczne uprawianie tego sportu. Kazdy sport ma sens jeśli jest uprawiany systematycznie.
Mimo wszystko uważam ,że piłka jest cudowna pomimo, że nie znoszę kiboli i całej tej otoczki wokół piłki.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

przejrzyj forum, tak jest duzo roznych cwiczen na wszystko (przy okazji oszczedza zyrandol :) i przy sporej systematycznosci uda Ci sie to osiagnac i zawsze jak nie OSB to gdzies indziej potanczyc
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Coś Ty robił, że ten żyrandol tak poleciał? :P
Ja oczywiście wolałabym normalnego, niż steryda -> chyba jak każda ;)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

a moze pobory do baletu beda organizowane jak do wojska :D
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:90f7d74f1a="nathaliye_r"]a moze pobory do baletu beda organizowane jak do wojska :D[/quote:90f7d74f1a]

w tym roku w lutym jest ostatni pobór do wojska na starych zasadach. To może wprowadza teraz pobór do baletu ;)

A na powaznie to starając sie poskromiń Wasze offtopowe zapedy ustosunkuje sie do wypowiedzi Turbana:
świetny i bardzo dojrały sposób myslenia o tancu, nie tylko zreszta baletowym. Moda na taniec w TV i nie tylko juz wielu chłopcom uswiadomiła ze umiec tanczyc to plus a nie minus w oczach dziewczyn. Pisałam kiedys na tym forum z aprobata o rozmowie kilku kolegów, którym jeden z nich opowiadał o swojej fascynacji salsą, intensywnej nauce i wiazanych z tym nowych znajomościach, swietnemu samopoczuciu itd.
balet rzadzi sie bardziej bezwzględnymi prawami (oczywiście taki profesjonalny, a nie uprawiany dla przyjemnosci) i tam chłpcy maja i łatwiej i trudniej. łatwiej bo jak wiemy sa tak nieliczni (przynajmniej u nas) ze wybacza im się wiecej iz dziewczynom. Trudniej, bo mało kto z nich sam wpadł na pomysł pójścia do OSB, a kiedy nawet taka chec przychodzi bywa już za póxno nawet mimo mniejszych wymagań. No i te steeotypy o których mówimy - niestety wciaz pokutuja, sa tak powszechnebardziej niz nam, bedacym za pan brat z baletem, wydaje.
Dla mnie faceci w balecie sa mega męscy - musza przeciez podnosic partnerki, tancza role ksiazat i bohaterów, sa silni, tryskaja eergia w swych wariacjach złozonych z brawurowych skoków... ehhhhh rozmarzyłam sie ;)
ODPOWIEDZ