Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
kuba_1

Post autor: kuba_1 »

Dziękuje. A jak byście mogły napisać mi jeszcze coś o tym w jakiej grupie bym wylądował?? Bo to chyba jakoś wiekowo... Ale ja nic nie potrafie... Więc ćwiczył bym z małymi dziećmi??
Kaś

Post autor: Kaś »

A ja mam troszeczkę inne pytanie. I zadaję je z czystej ciekawości, bo dla mnie OSB jest bajką z tysiąca i jednej nocy :D. Pisaliście, że jest sprawdzana jest budowa ciała, gibkośc kregosłupa, rozciągnięcie, podbicie itp. Jakie są wymagania jak przychodzi dziecko na rekrutacją. Mam na myśli to, czy ma już robic szpagat na dwie nogi, miec podbicie takie, że paluszki dotykają ziemi. Byc może przegiełam z tymi przykładami, ale nie mam zielonego pojęcia, więc się Was pytam :D. Wiadomo, że im więcej umie tym lepiej, ale czy gdy dziecko nie umie pełnego szpagatu to jest dyskwalifikowane? I mam na myśli dzieci, które ukończyły bezpośrednio III klasę podstawówki, a nie np. 13 letnie dziewczynki, które przepraszam za wyrażenie i z całym szacunkiem "obudziły" się i chciałyby tańczyc balet.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

[quote:a9f70de768="kuba_1"]Dziękuje. A jak byście mogły napisać mi jeszcze coś o tym w jakiej grupie bym wylądował?? Bo to chyba jakoś wiekowo... Ale ja nic nie potrafie... Więc ćwiczył bym z małymi dziećmi??[/quote:a9f70de768]

Ciezko powiedziec w jakiej grupie. Napewno przez jakis czas bedziesz musial zajac sie podstawami.
Decyzja nalezy do pegagoga. Mysle, ze jesli naprawde Ci zalezy to nie ma znaczenia z jaka grupa bedziesz cwiczyl tylko liczy sie to ze robisz to co chcesz. Ze spelniasz swoje marzenia.

http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=361 - tutaj temat odnosnie tej szkolki

www.szkolabaletowacapitol.bnx.pl - tutaj strona www
Kolanko

Post autor: Kolanko »

Chodzę do I gim i prywatnej szkoły tańca od jakiegoś roku... Bardzo chciałabym chodzić do OSB do Poznania ale wydaje mi się że mam troszeczkę za dużo latek;) Umiem te wszystkie podstawy baletowe, szpagat na dwie nogi, turecki itp. Mialabym jakies szanse? Slyszalam o rekrutacjach... Wiecie może kiedy się one odbywają i czy nadawałabym się? Bardzo, bardzo zależy mi na tym...kocham balet, tańce lecz chciałabym iść o szczebel wyżej:)

Z góry dziękuję za odpowiedzi :lol:
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Hmm, pierwsza gimnazjum to już trochę późno... a rok tańca to dosyć mało:(
Nie wiem jakie masz zdolności, ale będzie trudno. Ale praca, praca. praca!
A na dodadek podobno do poznańskiej Osb trudno się dostać, choć może niech wypowiedzą się dziewczyny, które tam chodzą:)
Kolanko

Post autor: Kolanko »

A wie ktoś może kiedy są takie rekrutacje w Łodzi lub Poznaniu... :?:

Co mi szkodzi jechać... jak mnie wyśmieją to się (chyba) nie załamię... To było moje odwieczne marzenie chodzić do OSB...

Moje ambicje przekraczają możliwości :D
Marysia Z

Post autor: Marysia Z »

Mam do was pytanie czy lepiej isc na rekrutacje ogolne czy indywidualne na ktora lepiej jezeli nie mam 10 lat Bo podobno moga nie dopuscic wtedy do zdawania czy to prawda.Jest jakas roznica?? Prosze odpowiedcie mi niedlugo bede zdawac A MUSZA MNIE PRZYJAC!!!!
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

na rekrutację i wtedy spytać czy teraz, czy będą to rozpatrywać indywidualnie.
Marysia Z

Post autor: Marysia Z »

Jestem juz po chyba poszlo dobrze :smile: Wyniki bede miala dopiero jutro niestety .Jak bede wszystko dokladnie wiedziala to was poinformuje .Strasznie wam dziekuje za wsparcie duzo mi to pomoglo bylam pewniejsza siebie

[i:686aed046a]Wysłany: Pią Maj 16, 2008 8:16 pm [/i:686aed046a]
Nie przyjeli mnie , ja nic z tego nie rozumiem!!! Nawet nie chca mi powiedziec co bylo nie tak. A najdziwniejsze w tym wszystkim jest to ze zostala przyjeta dziewczyna o rok odemnie mlodsza ktora uczyla sie baletu od wrzesnia i byla bardzo kiepska bo widzialam jak wszystko robila bo byla ze mna na sali!!!! Ani szpagatu nie mogla zrobic miala lekkiego garba , nic z tego nie rozumiem Czym oni sie kieruja :sad: :sad: :sad: Porazka

I co mam zrobic?? Błagam dajcie mi jakies rady ! Trzeba jak najszybciej dzialac zeby nie bylo za pozno . A ja sie tak łatwo nie poddam mam mocna psychike i KOCHAM BALET NAJBARDZIEJ NA SWIECIE i dla nie go moge sie poswiecic
gonia

Post autor: gonia »

to zrób, tak jak mówi Princess- idź jeszcze raz. potem jeszcze i jeszcze. może w końcu będą mieli ciebie dość i przyjmą dla świętego spokoju ;-)
i ja bym się uprzejmie domagała, żeby powiedzieli mi, dlaczego mnie nie chcą przyjąć.
ODPOWIEDZ