Zamówiłam Recitale 9W mając numer buta 39.... Puenty (z wkładką) są bardzo obcisłe, ledwo mi wchodzą na nogę.... Żeby je założyć muszę się męczyć 10 minut... Czy tak powinno być? Pani od klasyki powiedziała mi, że są dobre... Podobno im ciaśniejsze pointy tym "lepiej chronią stopę"... Czy Wam noga "luźno" wchodzi w puentę, macie je bardzo obcisłe?
To moje pierwsze, więc pytam... :)
A rozrobiłaś je już dobrze :)??
Każde pointy (przyanjmniej każde z moich) na początku trudno było wcisnąc na nogę a potem robiły się z nich olbrzymie flaki :)
Myśle ze wystarczy jak w nich solidnie pare razy poćwiczysz.
Ja osobiście mam Grishko, dość szeroką stopę i XXX. Na początku wydawały mi się za małe. Może nie aż tak, żeby nie wchodziły mi na stopę, ale bolały mnie stopy w miejscu gdzie zaczyna sie gips. Ale po tygodniu czy dwóch zrobiło się normalnie.
I właśnie masz się na nie wkurzyć i je rozrobić. Po dwóch tygodniach nie będziesz pamiętała jak to było kiedy były tak twarde, że nie dało się na nie wejść:)
Dziś na allegro już są pointy. Niestety tylko jeden rozmiar 6,5 ale przynajmniej Elite, dla szerszej stopy;)
Podobać to Ci sie wszystkie mogą. Trzeba opisy poczytać na stronie i przeszukać forum, bo juz niezliczoną ilośc razy polecaliśmy Novice z Grishko dla początkujących. Novice są właśnie najlepsze dla początkujących, dość szeroki czubek, miękkie.