Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point
Grishko Vaganova
jeden X, jesli chodzi o vaganove, to ile stopa ma miec mm w najszerszym punkcie? mam problem, bo nie mam pojecia, jaka mam szerokosc stopy, a znalazlam fajne na X <...> :D :D :D :D :D :D :D
-
GwiazdkaNadia
Grishko -Elite a 2007
Mnie bardzo kuszą Elite, ale trochę się boje bez mierzenia, bo mam długi drugi palec, więc np. Fouette się dla mnie nie nadają, i teraz sie zastanawiam czy Elite są na tyle podobne do 2007 że będą dobre, czy nie. a najgorsze jest to że w Warszawie nie mam jak tego sprawdzić, bo w Sawarcie mają tylko dwa modele...
-
~ balerinka ~
Chyba jedyna zauważalna różnica pomiędzy 2007, a elite jest taka, ze te drugie są szersze i bardziej stabilne. Jednak, aż tak dokładnie nie wiem, ale ja np. miałam 2007 i byłam bardzo zadowolona, a moja koleżanka miała elite i też świetnie jej się w nich ćwiczyło. Długi palec nie ma tu nic do rzeczy, tylko szerokość stopy;) no i oczywiście to co każdemu pasuje, musisz sama popróbować. Ta koleżanka która miała elite jak założyła na stopy 2007 to jej kompletnie nie odpowiadały...
-
GwiazdkaNadia
Z jednej strony jest to kwestia stopy, a z drugiej przyzwyczajenia, niektórzy nie cierpią 2007 a inni jakje raz założą to nie chcą niczego innego. Tak samo niektórym Sansha nie pasuje za nic po latach tańczenia w Grishko. I odwrotnie. Zależy od czego się zaczęło, bo to jest zawsze punktem odniesienia w porównaniach.
Hm... To czy się pointa szybciej wyrabia na piecie czy na podbiciu to naprawdę nie jest kwestia pointy, tylko stopy. Nieważne, czy to Freed czy Akces, budowa stopy jest jaka jest. Można dobie ręką wyrównać rozrobienie. Chociaż Grishko się ogólnie szybko rozrabiają. Rozrabiają, nie miękną na flaczki;)
Hm... To czy się pointa szybciej wyrabia na piecie czy na podbiciu to naprawdę nie jest kwestia pointy, tylko stopy. Nieważne, czy to Freed czy Akces, budowa stopy jest jaka jest. Można dobie ręką wyrównać rozrobienie. Chociaż Grishko się ogólnie szybko rozrabiają. Rozrabiają, nie miękną na flaczki;)
Gaynor Minden
A ja mam pytanie odnośnie marki point. Czy ktoś słyszał/miał styczność z pointami marki [u:744334d89a]Gaynor Minden[/u:744334d89a]? To bardzo znane pointy w Stanach. Tańczy na nich sporo baletnic tamże.
-
śnieżka_balerina