a'propos pierwszych point... jakie sa najlepsze na poczatek?... slyszalam, ze sansha recital sa swietne, ale ciagnie mnie do grishko vaganova... czekam na propozycje doskonalych point na pierwszy raz xD
[quote:8823d57de8="qrciok"]a'propos pierwszych point... jakie sa najlepsze na poczatek?... slyszalam, ze sansha recital sa swietne, ale ciagnie mnie do grishko vaganova... czekam na propozycje doskonalych point na pierwszy raz xD[/quote:8823d57de8]
Na początek proponuje dokładnie przeczytać cały wątek.
Powiem Ci jeszcze, że idealnych nie ma i nikt Ci takich nie poleci bo każdemu coś innego pasuje. Nie szukaj więc idealnych tylko najlepszych na początek.
Moim zdaniem na początek najlepsze są Sansha recital... Chociaż wkurza mnie to że jak schodzę z releve to pointa mi się zsuwa z nogi, mimo że mam przyszyte troczki i gumki...
Nadal mi się wydaje że są za małe ;P 9W a rozmiar buta 38/9 ;)) :D
Ktoś na nie narzekał. Że mu polecono na pierwszy raz a były beznadziejne. Zależy od stopy, naprawdę.
Z Grishko modelu Vaganova nie polecamy, bo wąski czubek. Najlepiej Novice, ale jak za miękkie czy nie ma rozmiaru, to Elite, bo szeroki, stabilny czubek.
Elite są bardzo stabilne, ale jednak stopa nie wygląda w nich wcale jak 'kopytko'.
Myślę, że na sam początek jednak poleciłabym Recitale.
Kolanko -> powinnaś mieć jak dla mnie 10W, ale z 9 też wytrzymujesz? ;)
Nie wygląda, nie wygląda, poszukaj sobie zdjęć chyba w temacie TYPY POINT, kto zamieszczał, bardzo ładnie wyglądają.
Czy da się zamówić w Polsce Novice na wielki rozmiar? Na przykład 7? Bo kurczę nikt nie przewiduje w Grishko, że są ludzie którzy chcą amatorsko zacząć w wieku takim, że ma się dużą nogę;>