CO SĄDZICIE O MUSICALACH? :)
No myślę, że nie będziesz żałować, mi się bardzo podobało naprawdę ;) ta tajemniczość mmm.....opowiedz jak było, bo ja byłam w Poznaniu, w Warszawie pewnie lepszy spektakl :roll:
[quote:c599f62cdd="inscrutable.m"]nie tylko Ty Maron, nie tylko =) uwielbiam Grease.. !!! cudowny musical, naprawde!
a oglądał ktoś Grease 2?
P.S. ja w ogole uważam, ze musicale (głównie te na deskach teatru) to fantastyczna sprawa.. połączenie aktorstwa, spiewu i tanca. osobiście - uwielbiam. zwłaszcza, że przez ostatnie dni spelniam się w tańcu musicalowym.. =)[/quote:c599f62cdd]
Ja też oglądałam "Grease" super film;) ale niestety nie widziałam drugiej części, a gdzie bym to mogła zobaczyć?
[quote:c599f62cdd="inscrutable.m"]nie tylko Ty Maron, nie tylko =) uwielbiam Grease.. !!! cudowny musical, naprawde!
a oglądał ktoś Grease 2?
P.S. ja w ogole uważam, ze musicale (głównie te na deskach teatru) to fantastyczna sprawa.. połączenie aktorstwa, spiewu i tanca. osobiście - uwielbiam. zwłaszcza, że przez ostatnie dni spelniam się w tańcu musicalowym.. =)[/quote:c599f62cdd]
Ja też oglądałam "Grease" super film;) ale niestety nie widziałam drugiej części, a gdzie bym to mogła zobaczyć?
wiec co do "Upiora", spektakl mi sie podobal, wolalam Wampiry ale to juz rzecz gustu, zapowiadane tricki byly, upadek zyrandola nie tak efektowny jak myslalam, Barbara Melzer oczywiscie najlepsza jako ta diva, jedno mi sie nie podobalo, usilne promowanie Idy z YCD, wszedzie chodzila z ta kobieta od tancerek, stala i nic nie robila a odgrywala taka role jak inne baletnice ( w przeciwieństwie do nich tylko chodzila w pointach a wcale na nich nie zatanczyla co mnie najbardziej zirytowalo) jednym slowem nie rozumiem jej promocji i mnie to wkurzylo, ogolnie fajny ale troche przereklamowany
bo Ida nie jest w zespole tanecznym (możesz sobie sprawdzicw programie), tylko gra córkę Madame Giri - Meg Giri. Jej rola jest tak napisana - jest bardziej aktorką, niż tancerką ;)
Mi sie wczoraj bardzo podobało. Chyba najlepszy Upiór na jakim byłam ;)
No i moje ukochane miejsce na podłodze w zerówce :D
Mi sie wczoraj bardzo podobało. Chyba najlepszy Upiór na jakim byłam ;)
No i moje ukochane miejsce na podłodze w zerówce :D
Wiesz, ale to nie jest tak, że ta rola była pisana dla Idy. Wczesniej przez kilkanascie lat, w innych krajach wyglądała tak samo ;)
Po drugie, Kasia Wach, która równiez gra Meg, pojawia sie na scenie tak samo jak Ida. Poprostu rola Meg Giry jest tak opisana w librettcie, a Idy popularnosc nie ma tu nic do rzeczy, bo dostała tą rolę zanim pojawiło sie YCD ;)
Po drugie, Kasia Wach, która równiez gra Meg, pojawia sie na scenie tak samo jak Ida. Poprostu rola Meg Giry jest tak opisana w librettcie, a Idy popularnosc nie ma tu nic do rzeczy, bo dostała tą rolę zanim pojawiło sie YCD ;)
[quote:0a62db7c41="Monia16"]ale może podawajcie przykłady jakiś musicali[/quote:0a62db7c41] http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Musicale milej lektury :D
[quote:0a62db7c41="Anka"]a Idy popularnosc nie ma tu nic do rzeczy, bo dostała tą rolę zanim pojawiło sie YCD ;)[/quote:0a62db7c41] co nie zmienia faktu ze bardzo mnie w tej roli irytowala
[quote:0a62db7c41="Anka"]a Idy popularnosc nie ma tu nic do rzeczy, bo dostała tą rolę zanim pojawiło sie YCD ;)[/quote:0a62db7c41] co nie zmienia faktu ze bardzo mnie w tej roli irytowala
Teraz w środę bylam z klasą na "Hamlecie" w teatrze Nowym w Poznaniu! hmmm... noe więc tak, od razu mowie ze Teatr Muzyczny zrobil wieksze wrazenie na mnie( taniec, muzyka, ta cała oprawa), ale tu tez mi sie calkiem podobalo! Oczekiwalismy jaki aktor zagra Hamelta,a tu niespodzianka...kobieta zagrala Hamleta, na pocztaku bylam rozczarowana(nie ja jedna) ale pozniej sie przyzywyczailam i mi sie spodobalo tymbardziej ze bardzo dobrze grala, przeciez to trudne zadanie dla niej bylo! Później nam pani mowila ze to kobeita zgrala poniewaz prawdziwy hamelt byl takiej deliktanej urody itd(nie byl zbyt meski)! No jak to na tragedie przystalo, wszyscy umarli na koncu, ale jakos sie nie wzruszylam! Porównując...to gdy Upiór w operze umieral, to plakac mi sie chcialo :cry: :cry: :cry: ! No tak ale moja klasa znowu chce jechac do teatru, ciekawe co tym razem....jestem oczywiscie za, w koncu moja klasa to artysci