Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

'pachnidło' to książka którą odczuwa się bardzo sensualnie. po niej zaczełam bardziej zwracać uwagę na zapachy, zmysł mi się wyostrzył wręcz.
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Ale wg. mnie "Pachnidło" jest słabiutkie. Inne, owszem, nie ma normalnie książek o zapachach;) Ale ani nie ma kunsztu literackiego (chociaż może to kwestia przekładu) Ani historia nie jest porywająca, tylko inna niż inne, a to jeszcze mało, ani przesłania nie ma, chyba, że nie widzę. Tyle, żeby z domu nastoletnich córek nie wypuszczać.
Calineczka

Post autor: Calineczka »

Mnie pachnidło zachwyciło, czasami czytając je wyobrażałam sobie scenę i mimo woli czułam te zapachy. O Coehlo nie będę się wypowiadać bo nawet ''Alchemika'' nie byłam w stanie doczytać.
Minarei

Post autor: Minarei »

"Alchemik" był fajny. To taka ksiązka w sam raz na czas, kiedy się nie chce myśleć. Sama zrobi to za nas 8) )
GwiazdkaNadia

Ja sobie tez wyobrażałam sceny, jak zawsze zresztą, ale to niczego nie zmienia. Kiepska książka. Pomysł niezły, ale wykonanie... I takie jakieś śmieszne to zniewolenie ludzi zapachem.
A "Alchemik" mi uświadomił, że szczęście jest rzeczą bardzo prostą.
Isabelle

Post autor: Isabelle »

Mi nic nie musiało tego uświadmiać . Szukałam szczęścia u innych , gdzieś poza soba , a ono po prostu cały czas było we mnie.

Ja podobnie jak koleżanka nawet "Alchemika" nie doczytałam . A na lekcji , że znam prawie wszystkie cytaty Coelho to sprawiało to wrażenie , jakbym była strasznie oczytana w jego książkach :D
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

Właśnie skończyłam czytać "Lot nad kukułczym gniazdem".Trochę będę potrzebować czasu,żeby się psychicznie pozbierać,heh.Muszę koniecznie film obejrzeć. Ale książkę polecam,jak najbardziej.
GwiazdkaNadia

Też muszę się po niektórych książkach zbierać. Co ostatnio pochłonęłam:
Lisa See-Kwiat Śniegu i Sekretny Wachlarz. O tym jak litera decyduje o życiu, o przyjaźni.
Haruki Murakami: Na południe od granicy, na zachód od słońca. Analiza miłości ze strony męskiej i japońskiej. Dziś całą noc czytałam.
Joanna

Post autor: Joanna »

[b:e2d7c2a14f]GwiazdkaNadia[/b:e2d7c2a14f], i co powiesz o Murakami? Ciekawa jestem jego ksiazek - ostatnio sporo ich w Empikach i sie zastnawialam, czy nie kupic.
gonia

Post autor: gonia »

[quote:9cc6ba3715="GwiazdkaNadia"]
Lisa See-Kwiat Śniegu i Sekretny Wachlarz. [/quote:9cc6ba3715]

ja szukam tej książki, bo koniecznie muszę ją przeczytać- moja koleżanka ją strasznie polecała i od tamtej pory już mi ślinka cieknie do tej książki ^^
ODPOWIEDZ