Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Bandzi, po prostu byłam wstrząśnięta tym co powiedział dyrektor. Nie można tak kogoś traktować. Taka odpowiedź boli i zabija marzenia. Przestajesz w siebie wierzyć.
Ale ty tego nie zrobisz, prawda?;)
Może na razie zapisz się do jakiegoś Ogniska.
Niestety dyrektor tej szkoly ma takie podejscie do kazdego i z kazdym w ten sposob rozmawia. Mysle, ze nie ma co dalej dyskutowac na ten temat. Rozni ludzie zdarzaja sie w zyciu.
nie dziwi mnie taka zagrywka "cara". Ma przede wszystkim zbyt wygórowane mniemanie o sobie i szkole. Ja słyszałem podobny tekst. Poznań też odradza. Warszawa...... Ł. Gruziel dyr. art. był rewelacyjnym artystą jest znakomitym pedagogiem, dyrektorem..... i jest przede wszsystkim człowiek... "szkoła jest od tego żeby nauczyć"....to były jego słowo i do końca życia będę wdzięczny....
A koszty za burse są bardzo niskie..... nie myśl gdańsku...... jedź do wawy....
A zna ktoś ogniska w Łodzi lub Zgierzu? Chciałabym się zapisac i czegoś nauczyc, może sprobuje za rok. Jeśli mi się nie uda zapiszę się na taniec wspłczesny i jazz. Ale uczyc baletu będę się nadal.
od września/ nowego roku szkolnego ruszają takie zajęcia od początku i zazwyczaj przygotowuje sie nowe układy, wtedy możesz dołączyć, a do tego czasu zapoznać sie z podstawowymi figurami
[quote:f409d1c0ba="wakemeup"]ps....W jakim wieku mniejwiecje zaczynałyscie ?(lub zaczyna się)tanczyc na puentach?[/quote:f409d1c0ba]w OSB w pierwszej klasie, a tak amatorsko to musisz poszukać odpowiedniego tematu na forum dotyczące point :D
A ja wysłałam e-maila z zapytaniem, czy mogą mnie przyjąć do Zawodowej Szkoły Baletowej w Krk...no i czekam na odpowiedź. Jak dostanę, napisze. Trzymać kciuki żebym chociaż dostała odpowiedź :P
Jeśli masz 15 lat i nigdy nigdzie nie tańczyłaś to może być Ci tam ciężko... Nie słyszałam dobrych opinii od moich znajomych, którzy tam uczęszczali o tej szkole :P