Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kolanko

Post autor: Kolanko »

Ledwo, ledwo...ale wytrzymuje ;)

NA początku, jak mi przyszły to ich na nogę nie moglam włożyc...teraz już z tą czynnością sobie radzę, chociaż nadal są ciasne... Najbardziej mnie wkurza, jak mi 'spadają' z nogi jak schodzę z releve...:/ I wtedy to nogi mnie bolą że to szok ;P
Dodam jeszcze że mam bardzo grube silikonowe wkładki (sansha- punsil) ;) A bez wkładek są w sam raz...

Pozdrawiam i dziękuję :D :D :D :D :D
Czajori

Post autor: Czajori »

"Spadaniu z nogi" możesz zaradzić przyszywając pętelkę z gumki na pięcie i albo nakładać ją wokół kostki, albo przedziewać przez nią troczki - już o tym kiedyś pisaliśmy, poszukaj.
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Jeśli bez wkładek są Ci w sam raz, a we wkładkach ciasno, no to moja droga masz chyba za małe pointy.
Gumka może pomóc, ale nie na długo. Znowu zaczną spadać i nogi będą Cie boleć coraz bardziej, albo nabawisz się jakichś koszmarnych odcisków.
Columbina

Post autor: Columbina »

A może spróbuj założyć pointy z cieńszymi wkładkami? Albo nawet i bez tylko troszkę waty włóż?
Ale tak jak napisała Olimpia - jeśli Ci ciasno w poincie razem z wkładką to są za małe. I osobiście i z dobrego serca radzę w nich nie ćwiczyć, bo nie dość, że odciski to początki deformacji palców (heh... tak jakby pointy nie deformowały stopy :P). Też kiedyś miałam przez chwilkę za małe pointy i nie wspominam tego za dobrze...
Olimpia

Post autor: Olimpia »

No i palce się tak jakby zbijają...To jest masakra...
littlemi

Post autor: littlemi »

[quote:653ef136ac="Olimpia"]No i palce się tak jakby zbijają...To jest masakra...[/quote:653ef136ac]

Popieram...
Są za małe...
Kolanko

Post autor: Kolanko »

Heh ;P

Już mam halluxy...

Ogólnie to na nogę je 'wciskam'...
Pani od klasyki powiedziała mi że pointy powinny być takie ciasne bo inaczej by mi kostki latały... Ale bez przesady :?
Duduś74

Post autor: Duduś74 »

Hmmm... czyli mówicie, że prawdopodobnie "najlepszmi" pointami na pierwszy raz sa sansha recital... chyba skorzystam z tej rady :P
CZy takie pointy można znleźć w poznańskim sklepiku na Starym Rynku ?:)
Niezbyt ufam przesyłkom internetowym... tym bardzej jak nie wiem jaki dokońca ma rozmiar stopiszcz mój piękny:D
Alice

Post autor: Alice »

http://www.elite-online.pl/katalog/112fouette.htm
M , XX , 6
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Duduś, pierwszych niby nie powinno się przez Internet, ale ja kupiłam i trafiłam. Właśnie na stronie Elite, którą podała Alice jest tabela rozmiarów. Możesz rozmiar swojego stopiszcza poznać.
ODPOWIEDZ