MEDIA POINFORMOWAŁY WCZRAJ, ZE DO LISTY ZAWODÓW UPRZYWILEJOWANYCH DO WCZEŚNIEJSZEJ EMERYTURY WG NOWEJ USTAWY EMERYTALNEJ W OSTATNIEJ CHWILI DOŁĄCZYLI TANCERZE ZAWODOWI!!!!
UDAŁO SIE!!!
Teraz nową ustawę emerytalna czeka długi proces legislacyjny - miejmy nadzieje ze żadna grupa lub partia poltyczna nie wpadnie na pomysl zmian na tej liście.... Trzymajmy kciuki
zacytowałam slowo w słowo to, co powiedziano wczoraj w Wiadomościach i w Raporcie gospodarczym w radio TOK FM. Pewnie dokladnie wie coś tylko ministerstwo pracy
ha, oto rzetelność dziennikarska - przeciez to zupelnie co innego "prawo do wczesniejszych emerytur" a "prawo do emerytur pomostowych" :evil: Nawet w tym cytowanym przez Ciebie artykule w tzw. leadzie na górze tekstu wynika co innego niż niżej w rozwinięciu. No ale dobre i to....
Ja nie cytuje zadnego listu :) tylko chcialam sie zorientowac jak to faktycznie jest bo mialam burzliwa rozmowe w pracy wlasnie na ten temat i chcialam jedynie sie tylko upewnic ze jednak emerytury a nie pomostowki
A więc chodzi o pomostówki. Bardzo dobrze bo tancerz po ukończeniu kariery będzie miał rewaloryzowany uciułany do przejscia kapitał emerytalny. Poza tym będzie mógł podjac inną pracę która dodatkowo zwiększy ten kapitał.
Tylko, że jeszcze nie jest to uchwalone i sprawa wygląda dosyć niepewnie.
A powiedzcie mi prosze jak to wyglada w przypadku tych pomostowek, bo slyszalam ze takowa emerytura jest dla kobiet 55lat, mezczyzni60lat czyli o 5 lat krocej niz normalnie?
Czy tak jak bylo kiedys po 20 przepracowanych latach w zawodzie?
Pogubilam sie juz w tym :?