STEPOWANIE - gdzie?

Dyskusje poświęcone innym formom tańca (jazz, hip hop, funky, break, orientalny, ludowy, irlandzki/szkocki, rewia, etc.)
a.k.

STEPOWANIE - gdzie?

Post autor: a.k. »

hej! Wiecie moze gdzie można się nauczyć tej sztuki? tj. sztuki stepowania??
Najlepiej w Krakowie ale zdaje się, ze to rzadka technika więc prosze podawajcie wszystkie możliwe opcje:)

pozdrawiam!
Nemo

Post autor: Nemo »

Na pewno Studium Wokalno Aktorskie Baduszkowej w Gdyni :)
Na 90 % coś w Warszawie.
Najprostszy zamiennik: taniec irlandzki, który w Krakowie znajdziesz bez problemu.
Pointerka

Post autor: Pointerka »

Hehehe- taniec irlandzki :P nikt jej nie puści na step irlandzki bez przygotowania(chodzi mi o taniec irlandzki w baletkach) :razz: ale może spróbowac. :arrow: :arrow: step irlandzki jest świetny bo tańcze, ale trzeba sie przyzwyczaic do butów bo na początku nogi ciut bolą :idea: aha- buty do stepu irlandzkiego(szczególnie)sa drogie :arrow: ale nawet do zwykłego stepu są drogie :smile: :D
a.k.

zaraz...jak to "step w baletkach"? Oglądaliście może "mam talent"? tam występował taki duet męski. stepowali własnie. Chciałabym właśnie spróbowac czegoś takiego.

Poiterko, a wiesz w takim razie gdzie można się uczyć tego tańca? i gdzie się kupuje buty (tak na wszelki wypadek pytam) ?

pozdrawiam!
Pointerka

Zależy skad jestes. Na pewno jeśli mieszkasz w jakims wiekszym mieście to w studiach tanecznych jest step-amerykanski i irlandzki. Buty możesz (do stepu) poogladac na www.akces.biz (mam nadzieje ze nie pokreciłam adresu ale jak cos to wpisz w wyszukiwarke akces obuwie taneczne i napewno znajdzie). Powodzenia jeśli sie zapiszesz;)
Nemo

Post autor: Nemo »

Co do butów do stepu irl. akces stanowczo odradzam. Lepiej dołożyć trochę i kupić porządne pacelli, albo sansha, albo inne.

A step jest niestety w niekażdym większym mieście. Sama kiedyś szukałam.
a.k.

jestem z Krakowa..nie słyszałam o studiach tanecznych...dzieki!
ciekawe czy w nowym sklepie Paquita będą butki...pewnie nie...a przez internet się boję...eh...no ale najpierw poszukam jednak szkoły :D
Pointerka

Jeśli chodzi o internetowe kupno obuwia tanecznego to nie ma się czego bac! poprostu dokładnie obmierz stopę! a co do akcesu to żeczywiście lepiej kupis sanshe, pacelli lub jeszcze inne bo strasznie długo wysyłaja! Jak zamówiłam baletki irl. 3 tyg przed występem to doszły 2 tyg. po nim!
Columbina

Post autor: Columbina »

a.k. wystarczy wpisać w google "taniec irlandzki kraków". Szukajcie, a znajdziecie :)
[URL=http://www.comhlan.art.pl/index.html]Comhalm[/URL]
Kiedyś była jeszcze [URL=http://www.ista.art.pl/index.php]ISTA[/URL] , ale widze, że nie ma w tym roku zajęć w Krakowie...
bet

step w PADE

Post autor: bet »

Jeśli nadal jesteście zainteresowane nauką stepu amerykańskiego to zapraszam do Centrum Tańca i Ruchu PADE, przy ul. Berka Joselewicza w Krakowie.
12.02 rusza tam kurs ze stepu :)
Zapraszam :)

szczegóły na www.pade.com.pl

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ