Jakie mam podbicie ?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
raisa

Post autor: raisa »

Moja koleżanka ma z natury wieeelkie podbicie. Gdy przyszła do OSB bez żadnej rozgrzewki, zawsze potrafiła z łatwością dotknąć wszystkimi palcami podłogi ale po pewnym czasie zauważyłam, że to podbicie jakby się pogarszało... Prawda, że dziwna sytuacja?
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Znam również taką :) Chodziłam z nią do klasy. Miała naturalne i naprawdę piękne duże podbicie. Ale przez to niedbale wykonywała ćwiczenia i nie dociągała stóp do końca. Po jakimś czasie pomniejszyło jej się i stopa nie była już taka ładna.
sasetka2505

Post autor: sasetka2505 »

moglybyscie ocenic jakie mam podbicie bo chce kupic pointy i nie wiem jakie SS czy M? na gorze sa zdjecia, dzieki z gory :)
Giselle_

Post autor: Giselle_ »

nie obciągnięte palce, podbicie trochę słabe, ale nie martw się ja wcale nie mam lepszego (zdjęcia są wyżej) ale odkąd mi forumowicze napisali że mam takie kiepskie to porządnie się wzięłam za ćwiczenie. i ty też ćwicz !
sasetka2505

Post autor: sasetka2505 »

dzieki za informacje, wiec powinnam kupic SS?
porky

Post autor: porky »

czy u chlopakow tez liczy sie podbicie czy to tylko dla kobiet ze wzgledu na plenty itp. [ przepraszam jesli palnolem glupstwo ale nie znam sie tak dobrze]
Torin

Post autor: Torin »

Pointy :)
A u facetów liczy się też :D

Torin
porky

Post autor: porky »

ale tez musi byc tak samo duze jak u dziewczyn? moja trenerka powiedizla zebym sobie nie powiekszal podbicia bo mi to nie potrzebne. w wspolczesnym to sie nie liczy?
Natalia

Post autor: Natalia »

http://img360.imageshack.us/my.php?image=pb190017sn0.jpg

mam nadzieję że teraz dobrze wstawilam to zdjęcie :)
Joanna

Post autor: Joanna »

we współczesnym generalnie nie ma znaczenia. oczywiście, ładniej wygląda, jak ma się dobre podbicie, ale nie jest to jakoś specjalnie wymagane, jak w klasyce, gdzie głównie liczy się linia - we współczesnym bardziej jest nacisk na jakość ruchu, jego dynamikę, wyrażanie poprzez ciało, a nie ustawianie je w klasycznych (bardzo ładnych zresztą) pozach, itp.

Natalia - super podbicie masz!! :shock: jak je jeszcze trochę wypracujesz, w sensie wzmocnisz stopę, oraz będziesz dociągać palce, to w ogóle łał!!
ODPOWIEDZ