Czajkowski - muzyka

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

No tak, ja uwielbiam muzykę do całego pas de deuź czarnego łabędzia, ale za jednym elementem (czytaj: wariacją łabędzia) nie przepadam...
może dlatego, że zbyt trudna oryginalna wersja do nauczenia się...? Nie wiem. W każdym razie nie szaleję jak ją słyszę:)
raisa

Post autor: raisa »

A ja właśnie szaleje jak jakąkolwiek muzykę Czajkowskiego słysze. Ale ostatnio jakoś mam dosyć dziadka do orzechów...znaczy się całą muzykę z baletu... :roll:
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

No wiadomo- wszystko z umiarem;)
Też nie mozna bez przerwy czegoś słuchać, bo się znudzi.
Maron

Post autor: Maron »

dla mnie "Jeziora" nigdy dość! :D

[size=9:2c7be0c415]coś mi się wydaje że będę niedługo potrafiła nucić całe 140 minut utworu :lol:[/size:2c7be0c415]

ale pozatym słucham sporo jego innych utworów oraz oper które skomponował ;) no trzeba sobie jakoś urozmaicać życie :P
raisa

Post autor: raisa »

Och, ja "jeziora" też bardzo dużo słuchałam, słucham i będę słuchać bo jak słucham już 2 lata to mi się nie znudziło...tylko przy każdym utworze płacze :wink:
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja słucham muzki z Dziadka, była w kolekcji jakiejś gazety...Muzyka Mistrzów.. Pożyczyłam to od mojej koleżanki i przegrałam jest świetne
Manon

Post autor: Manon »

Też lubię jego muzykę baletową.Jedyna w swoim rodzaju! Z daleka można ,,wysłyszeć" styl Czajkowskiego!
Ale niestety trudno znależć jego inne utwory.... :(
A przecież napisał tak wiele innych.Uwielbiam jego koncerty fortepianowe...
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote="Manon"]Ale niestety trudno znależć jego inne utwory.... :(
quote]

eee? Włącza sie Radio Program 2 i co jakiś czas słucha i ewentualnie nagrywa co tam z Czajkowskiego dadzą... włącza się którąś z zachodnich stacji z muzyką powazną i robi to samo (te radia można znaleśćw pakiecie TV cyfrowej lub przez Internet), wreszcie idzie się do sklepu płytowego w swoim miejscu zamieszkania(w dużym mieście obok miejsca zamieszkania, będac na wycieczce w Krakowie, Warszawie czy Gdańsku, albo i gdzies w Berlinie, Wiedniu, Paryzu i kupuje do wyboru do koloru - ewentualnie prosi się rodziców o zakupienie płyt w/w Czajkowskiego na prezent urodzinowy, imieninowy czy za dobre wyniki w nauce...) Dla chcącego nic trudnego - nie wszystko musi być dołączone do gazety lub wisieć za darmo w necie (choc jak znam życie to jakby poszukac to pewnie wisi cały Czajkowski)
Torin

Post autor: Torin »

[quote:03b04e0f77="Kasia G"]ub wisieć za darmo w necie (choc jak znam życie to jakby poszukac to pewnie wisi cały Czajkowski)[/quote:03b04e0f77]

wisi ;)

Ale takie rzeczy trzeba mieć ładnie wydane z piękna okładką książeczka i móc poczuć to fajne uczucie gdy sięga się na półkę po oczekiwaną płytę :)

Torin
Manon

Post autor: Manon »

Szukałam w rodzimym Poznaniu i nie było....
Na 2 niby leci ale nie często.
Co do internetu zgadzam się z Torinem.
ODPOWIEDZ