Przedstawialnia

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Witamy Cię serdecznie Olu :)
miłego serfowania po tematach :D
Alleoya

Post autor: Alleoya »

Po półrocznym użytkowaniu tego forum przypomniałam sobie, że istnieje taki wątek :) i postanowiłam powiedzieć co nieco o sobie.

Mam na imię Kasia, mam 15 lat. Uczę się klasyki półtora miesiąca, a już nie wyobrażam sobie życia bez tego tańca. Kocham go baaaaaaardzo, ale wiem, że nie mam co liczyć na zawodowstwo... Dlatego tańczę jedynie dla siebie w Społecznym Ognisku Baletowym (to samo co Giselle_ , nawet tańczyłyśmy w jednej grupie, ale nasza grupa była za duża i Giselle_ poszła grupę wyżej :D ). Oprócz tańca śpiewam i sądzę, że nie idzie mi najlepiej, chociaż zawsze może być lepiej :) Może za parę lat zobaczycie moje płyty na sklepowych półkach :D Uczę się w klasie III gimnazjum. Mam siostrę, która też tańczy. Ma 7 lat i zaczyna taniec w tej samej placówce co ja.
Rossignol

Post autor: Rossignol »

Witam :)
odwiedzam to forum od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam dołączyć do Waszego grona :)
Mam 18 lat (niestety, bo już jestem za stara żeby tańczyć :( ) i balet kocham ponad wszystko. Niestety swego czasu choroba stawów przekreśliła możliwość pójścia do OSB... :cry: Tańczyłam wcześniej krótko, ale miłość i pasja zostały... teraz ćwiczę sobie sama dla siebie, bo nie potrafię po prostu żyć bez tego. Poza tym mam jeszcze jedną wielką pasję którą jest śpiew i z tym zamierzam związać swą przyszłość, stając kiedyś na deskach opery... już nie w pointach, ale również robiąc to co kocham. Pozdrawiam wszystkich serdecznie! :)
Columbina

Post autor: Columbina »

W imieniu administratorów, moderatorów oraz wszystkich użytkowników forum witam serdecznie nowe forumowiczki jednocześnie zachęcając do wspólnego pisania...
Cascabel

Post autor: Cascabel »

Witam serdecznie! :)

Ja również już od dłuższego czasu do Was zaglądam i postanowiłam dołączyć do grona forumowiczów.

Nie będę pisać ile mam lat, bo skoro 16-18 latki załamują się, że są "za stare" na taniec to ja już powinnam tylko siedzieć w bujanym fotelu ;)

Od prawie dwóch lat uczę się tańca współczesnego. Kocham modern, contemporary i modern jazz underground. Miałam okazję zdobywać umiejętności od wielu wspaniałych nauczycieli między innymi od I. Pasińskiej i P. Wycichowskiej z PTT, które do dziś są moją największą inspiracją. Drugi już semestr biorę lekcje neoklasyki, by udoskonalić swoją technikę. Miałam też styczność z jazzem, który niesamowicie pozwolił mi otworzyć się na taniec. Ponadto już ponad trzy lata tańczę taniec towarzyski (właściwie od miłości do tanga zaczęła się moja przygoda z tańcem), a z bardziej egzotycznych stylów miałam okazję potańczyć afro i taniec hawajski :)))

Ponieważ jestem absolutnym pasjonatem tańca i szukam wszelkich możliwych źródeł wiedzy, pozwolę sobie czerpać również z Waszych doświadczeń. :)

Pozdrawiam!
Kasia G

Post autor: Kasia G »

witam serdecznie na forum! Tu (i nie tylko tu) nikt na taniec nie jest za stary. :)
Siunia

Post autor: Siunia »

Ja nazywam się Asia, chodzę do ogniska baletowego (choć chodzą słuchy, że moja grupa jest w szkole baletowej). Na to forum zaglądam juz... tak koło pół roku, ale zalogować się postanowiłam, gdy odkryłam, żę na forum zarejstowana jest moja koleżanka z grupy. Na klasykę chodzę już (a może dopiero?) siódmy rok. Balet naprawdę pokochałam niedawno, wcześniej to było po prostu hobby. Trochę żal mi tego że już nie mam możliwości pójść do zawodowej szkoły, ale z drugiej strony cieszę się że wogóle mam to szczęście tańczyć.
Maron

Post autor: Maron »

tańczysz 7 lat, masz 12 lat i nie masz możliwości?
Siunia

Post autor: Siunia »

W Częstochowie nie ma zawodowej szkoły baletowej. Są dwa ogniska i jedna szkoła działająca przy moim ognisku, ale po pierszwe to nie jest szkoła zawodowa, po drugie nie stać mnie na nią.
Giselle_

Post autor: Giselle_ »

A poza tym Asiu, nawet gdybyśmy chciały już nas nie przyjmą ;] Bo gdy cztery lata temu powstawała Szkoła Baletowa to przecież brali ludzi z Ogniska, a nie z ulicy . A z naszej grupy akurat wtedy nie brali. Teraz w Szkole Baletowej są dwie klasy, ale my już nie mamy szans się tam dostać.
To że my (Konwalie) jesteśmy Szkołą Baletową to chyba nieprawda. Chociaż na tych plakatach z naszym występem (ten poranek symfoniczny) pisze "Społeczna Szkoła Baletowa" a o Ognisku nic nie pisze , więc może jednak jesteśmy Szkołą. Trzymajmy się tego, bo tak jak powiedziałaś : lepiej brzmi ;D nie no JOKE. Ja już nie wiem, bo płacimy tyle samo co Ognisko i zajęć mamy też tyle samo. Trzeba iść do pani i się spytać .
ODPOWIEDZ