You can dance - po prostu tańcz!

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:d72249aa91="Domi"]Według mnie była odlotowa, dosłownie
Pełna przesady, oryginalności. Ciekawa.
Trochę trudno mi było rozpoznać poszczególne osoby, no i momentami było nierówna (któraś z dziewczyn z przodu nie tańczyła z grupą), ale byłam pod wrażeniem, no i faceci rzeczywiście mieli trudne - fizycznie zadanie, bo cała pierwsza część była u nich na podłodze, na pompce jakby, także współczuję, musieli skakać na rękach, ale efekt był świetny.
O dziwo nie byli panowie jedynie podnośnikami ale przynajmniej w moim odczuciu, to oni nadali swoisty, wyjątkowy klimat układowi.
Choreografia robi wrażenie, stroje szczególnie. bardzo EKSCENTRYCZNA, jak i jej autor. [/quote:d72249aa91]
podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami, fakt że nie mogłam rozpoznać uczestników przemawiał moim zdaniem bardzo za, liczyły sie postacie a nie Iza czy Kuba, stroje kapitalne choreografia także, idealnie barokowa sceneria ukazująca przedsmak spektaklu teatralnego

mi osobiście bardzo sie kojarzyła z "Fighter" C.Aguilery co zadziałało na dodatkowy duży plus
Calineczka

Post autor: Calineczka »

choreografia była fajna, stroje też, ale gdy usłyszałam britney to padłam...
Giselle_

Post autor: Giselle_ »

Mnie się ta choreografia średnio podobała. Jak lusiak, także uważam, że była niedopracowana. A co do stroi... były zbyt przesadzone. One bardziej przyciągały uwagę widza niż taniec. (bez obrazy dla kreatywności, oryginalności, pomysłowości i te de Piróga)
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

oh jej. widać jak ludzie głosują na charakter a nie taniec. uwielbiałam patrzeć na Kubę. :(
Maron

Post autor: Maron »

[quote:8293170df7="Calineczka"]choreografia była fajna, stroje też, ale gdy usłyszałam britney to padłam...[/quote:8293170df7]
czemu?
Calineczka

Post autor: Calineczka »

dlatego, że nie podejrzewałam, że Piróg zrobi choreografię do Britney, no a poza tym jakoś ta piosenka mi nie pasowała ani do stroju ani do charakteru tańca
Maron

Post autor: Maron »

no właśnie chyba o to chodziło zresztą piosenka mi się podoba i w sumie nawet pasowała [jak się dobrze człowiek w tekst wsłucha :wink:], a sama tak generalnie to muzyki Britney nie lubię
a dobry choreograf potrafi do wszystkiego ułożyć układ :)
Kasiaczek

Post autor: Kasiaczek »

jak dla mnie, ta edycja jest chyba najlepsza, a poziom rzeczywiście wysoki :)
(szkoda, że odpadł Kuba, no ale trudno -ktoś odpaść musiał;
swoją drogą ciekawe jaką solówkę zatańczy za tydzień Marcin, bo tak mówił, że tego jeszcze w YCD (w Polsce) nie było :P )
Jeśłi chodzi o choreografię Piróga, to mnie się podobała :P Haa... i tyle xD
przyjaciolka

Post autor: przyjaciolka »

bardzo żal mi,że Kubuś odpadł :(
a choreografia Michała w ogóle do mnie nie przemówiła...jedna wielka abstrakcja,pretensjonalność i nic więcej...dla mnie nie było w tym duszy,niestety.
pozdrawiam!
Czajori

Post autor: Czajori »

Zgadzam się z Tobą, Przyjaciółko - miałam wrażenie, że Michał Piróg przekombinował, że za bardzo chciał być oryginalny i artystyczny. Efekt był bardzo miałki, to nie była choreografia do telewizji, za mało się działo w przestrzeni. Z kolei inne elementy, jak np. obcasy, z których dziewczyny "zeszły", zupełnie by zginęły na scenie, gdyby nie ogromne zbliżenie kamery.
ODPOWIEDZ