Ksiazki, czyli co czytacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
kfviatek

Post autor: kfviatek »

ale zdecydowanie lepiej się ogląda spektakl po przeczytaniu książki....: )
Maron

Post autor: Maron »

hmmm no właśnie ja obejrzałam spektakl przed czytaniem heheh [bo mi się nie chciało] xD

ale miałam wypracowanie dwugodzinne na lekcji według systemu maturalnego - do wyboru albo Werter albo Dziady, Wertera w ogóle nie czytałam, a poza tym nie miało być tematu [trzeba było napisać na podstawie tekstu charakterystykę Wertera xD] z tejże lektury... no więc wybrałam Dziady [brzmiał: "Człowiek pod władzą despotyzmu. Rozważ problem, odwołując się do sceny Sen Senatora oraz innych wybranych fragmentów Dziadów cz. III Adama Mickiewicza."] i żałuję.
w ogóle ja nie umiem pisać wypracowań, piszę strasznie nieskładnie...
Lady_Miśka

Post autor: Lady_Miśka »

-Brunetki kontraatakują
-Ja jestem...
-Tatuaż z Motylem
-My dzieci z dworca zoo.
-Przyjaciele mojego dzieciństwa
-Słoneczny pocałunek
-11 MINUT( nielegalnie przeczytane :D )
-Godzina pąsowej róży

Wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele innych jest ale nie bd. pisać,
Olkson

Post autor: Olkson »

Czy ktoś z was czyta kryminały?
Ja zaczęłam czytać niedawno Agatę Christie i na razie zapowiada się b. dobrze ^^
Siunia

Post autor: Siunia »

Jeśli kryminały to tylko Joanna Chmielewska oraz Agata Christie. Z Chmielewskiej osobiście i gorąco polecam: "Lesio", "Wielkie Zasługi", "Nawiedzony Dom", "Skarby" oraz "3/4 Sukcesu".

UWAGA: Wszystkie wymienione pozycje grożą nagłymi napadami śmiechu! Nie czytać w miejscach publicznych! ;)
baletnicamarta

Post autor: baletnicamarta »

Ja osobiście odradzam nawiedzony dom!
A ja czytam: J.K.Rowling, M.Musierowicz, "Zaczarowane baletki" - bardzo polecam, Wędrujące Dżinsy, Pamiętniki księżniczki i wiele wiele innych!
Tak w ogóle to uwielbiam czytać książki, oczywiście oprócz większości lektur...
Siunia

Post autor: Siunia »

[quote:4670d09e9e]Tak w ogóle to uwielbiam czytać książki, oczywiście oprócz większości lektur...[/quote:4670d09e9e]
Baletmicomarto! "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" znaduje się na liście lektur nieobowiązkowych dla klasy 6!
Nie rozumiem dlaczego odradzasz "Nawiedzony dom". Wiem, że każdy ma inny gust literacki, ale przy tej książce jest wyjątkowo dużo śmiechu. W ogóle jest to typowa dla Chmielewskiej książka- ona nie pisze żadnych innych (pomijając autobiografię).
Alleoya

Post autor: Alleoya »

Ja ostatnio przeczytałam książkę "Brisingr" Christophera Paoliniego. Kontynuacja "Eragona" i "Najstarszego". Jak dla mnie najlepsza część z tych trzech książek (będzie jeszcze czwarta). Polecam wszystkim, którzy chcą oderwać się od rzeczywistości, pomarzyć, pobyć przez chwilę w świecie magii, elfów i smoków... Cudowne... :)
Blanche

Post autor: Blanche »

[quote:d219eab8a0="Siunia"]Nie rozumiem dlaczego odradzasz "Nawiedzony dom". Wiem, że każdy ma inny gust literacki, ale przy tej książce jest wyjątkowo dużo śmiechu. W ogóle jest to typowa dla Chmielewskiej książka- ona nie pisze żadnych innych (pomijając autobiografię).[/quote:d219eab8a0]
Też uważam, że nie jest to książka, którą powinno się odradzać :smile: . Ja uwielbiałam "Nawiedzony dom" i drugą powieść z rodzeństwem (nie pamiętam tytułu). Chmielewskiej czytałam też cykl o Teresce i Okrętce - "Zwyczajne życie", "Większy kawałek świata" i "Ślepe szczęście" - jeżeli podoba Ci się jej styl, to gorąco polecam.
baletnicamarta

Post autor: baletnicamarta »

[quote:6581aa11ec="Siunia"][quote:6581aa11ec]Tak w ogóle to uwielbiam czytać książki, oczywiście oprócz większości lektur...[/quote:6581aa11ec]
Baletmicomarto! "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" znaduje się na liście lektur nieobowiązkowych dla klasy 6!
Nie rozumiem dlaczego odradzasz "Nawiedzony dom". Wiem, że każdy ma inny gust literacki, ale przy tej książce jest wyjątkowo dużo śmiechu. W ogóle jest to typowa dla Chmielewskiej książka- ona nie pisze żadnych innych (pomijając autobiografię).[/quote:6581aa11ec]
No ja akurat nie mam w spisie lektur harrego poterra! :D A po prostu Nawiedzony dom mi nie przypadł do gusty, każdy woli inne książki. Choć końcówka książki nie jest najgorsza!
ODPOWIEDZ