Muzyka do współczesnego !!!!!!

Dyskusje na temat tańca współczesnego; zagadnienia praktyczne i teoretyczne; aktualne zjawiska i trendy;
MiKi

Re: Zgadzam się z PRzemkiem

Post autor: MiKi »

[quote:222615fcf7="My_Hips_Dont_Lie"]Ja uwielbiam Amelię, ale tę ścieżke wykorzystują raczej w balecie, chociaż mnie zdadzyło się do niej tańczyć współczesny i było super;)[/quote:222615fcf7]

Zgadzam się z Tobą:) Również tańczyłam współczesny do muzyki z Amelii - dzięki niej tworzy się taki niesamowity nastrój :) Miło wspominam ten układ :) A dźwięki pierwszej nuty na samą myśl siedzą mi w głowie :) Uwielbiam nutkę pt. 'La valse d'Amelie' (wersion orchestre) MMmm.. Rozpływam się przy tym kawałku:) 'J'y suis jamais alle' też jest ciekawa :)

I moim skromnym zdaniem ta muzyka jak najbardziej pasuje do tańca współczesnego [o ile ma się dobrą choreografię :) Oddającą całą tą głębie :)]
Iluane

Post autor: Iluane »

Ja tak o muzyce ale nie z tańcem współczesnym ;P
Czy dałoby się zatańczyć balet do tego http://pl.youtube.com/watch?v=4vqwzAdCVEA ;)
sylwiam95

Post autor: sylwiam95 »

Moim zdaniem by sie dało do tego tańczyć balet, ale nie wiem czy te układy rąk by pasowały i wogóle... Ja do tej piosenki nie raz juz tańczyłam balet ;P. A może nawet dobrze by to wyglądało,ale chyba nie czysty balet,ale z elementami jazzu :)
Coffeina11

Post autor: Coffeina11 »

rene aubry ;D
też do tej muzyki tańczymy ^^

ostatnio pani, z którą mieliśmy zajęcia puściła nam muzykę francuskiego cyrku.
bardzo mi się podobała... dokładnie to Cirques de Solei czy coś w tym guście ; )
MiKi

Post autor: MiKi »

Tia ;D Ten numer z cyrku jest wspaniały.
[ Syeeella, Stee-ee-ella ;D ]
Kocham ten kawałek! Tańczę do niego współczesny. Ta piosenka jesy cudowna, gdy tylko ją słyszę, od razu wpadam w taki jak by trans. Czuję każde jej bicie :) Xtra jednym słowem! :)
Patricia_Fierce

Post autor: Patricia_Fierce »

U nas na zajęciach z tańca współczesnego tańczymy do bardzo fajnych utwórów Amy Winehouse tj. Back To Black, czy You Know I'm No Good...
I często też do melodii afrykańskich czyli bębny itd ;D
.dulce.

Post autor: .dulce. »

Metallica - Nothing Else Matters

Ja tańczyłam modern do ;) :
Lulu Rouge - End of the Century
Massive Attack - Heat Miser
Qna

Post autor: Qna »

My teraz tańczymy do takiej pięknej muzyki z filmu 'Opowieści z Narni'. Jak znajde jakiś link to Wam dam, bo jest cudowna. 8)
Patricia_Fierce

Post autor: Patricia_Fierce »

hmmmmmm to pewnie czołówka z 1 cz Narni... czy to ta nuta Qno?
http://ashley9.wrzuta.pl/audio/rxtOt1rt43/harry-gregson_williams_-_the_chronicles_of_narnia_-_only_the_beginning_of_the_adventure

tylko przesłuchaj całe ;) ale i tak fajne nie? :D dla mnie by sie nadawało do współczesnego ;D

na wrzucie jest pełno nutek z narnii więc tam radze poszukać... a jakby co to mam całą ścieżkę dźwiękową i moge się podzielić ;PP
Qna

Post autor: Qna »

hmmm....faktycznie boskie, chciaż mnie nie o to chodziło. ale bardzo ładna nutka, naprawdę :D
ODPOWIEDZ