Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Pytam ponieważ wszystkie pointy z Sanshy jakie miałam był bezszelestne, a z kolei Grishko walił strasznie.
Czyli takie wypośrodkowane. Dziękuję!
M.

Post autor: M. »

[quote:bd6cd402eb="Lady_Miśka"]Mi tam wszystkie które są nie wyciszane stukają identko :D
[/quote:bd6cd402eb]

Co to znaczy nie wyciszane? Chodzi o zabezpieczenie aby się czubki nie zdzierały, bo domyślam się, że np. przyklejenie skórki może trochę wyciszać stukanie...Czy o wybór odpowiedniego modelu? Czy o coś o czym jeszcze nie wiem?
rzaszminka5

Post autor: rzaszminka5 »

Mi się wydaje, że chodzi o rodzaj użytych materiałów. Np. sansha jest ogólnie jakaś taka bardziej plastyczna jak chodzi o czubek w porównaniu do grishko.
aankaa_baletnica=)

Bloch Balance European

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja mam pointy z blocha, model balance european i jestem bardzo zadowolona;) Dobrze pasują do stopy, w sumie od razu dało się na nich praktycznie normalnie stać (na całym czubku, a z grishko musiałam się najpierw trochę pomęczyć), ale nie łamią się. Jak na razie to polecam ;)
baletnicamarta

Post autor: baletnicamarta »

Ja mam również pointy balance europen. Są to moje najlepsze pointy jakie dotąd miałam, chociaż nie mogę za bardzo ich porównać miałam jeszcze grishki i akcesy. Polecam blochy balance wszystkim a najlepsze jest to że na pięcie i na czubku jest gąbka dzięki czemu (to do pierwszego) materiał cię nie obciera! Na początku są przyciasne, ale po tem wspaniale się w nic ćwiczy...jak napointy. Jeszcze raz polecam :wink:
śnieżka_balerina

signature performance

Post autor: śnieżka_balerina »

ja mam od niedawna [u:7a7465bf48]signature performance[/u:7a7465bf48]. Zawsze miałam pointy sanshy i te są ZUPEŁNIE inne. Na początku ciężko mi było się przyzwyczaic, ale jest coraz lepiej. Na samym początku bardzo uciskały na kostkach z przodu ale powoli się wyrabiają i układają do stopy. Ale muszę przyznać że bardzo dobrze się na nich trzyma równowagę
Agnieszka:)

technologia TMT

Post autor: Agnieszka:) »

Czy może któraś z was pointy z technologią TMT ????????
Cheryl

Ja posiadam :)
w zasadzie pointy z tą hm... technologią mam przez przypadek, ponieważ wcale mi na niej nie zależało, ale akurat ten model ją miał więc cóż było począć.
Point nie wyrabiałam za pomocą suszarki i lodówki, tylko tradycyjnie na stopach.
Choć w zasadzie nie było czego wyrabiać, pointy były idealne od razu.

skan ulotki dołączonej do point.

http://img42.imageshack.us/gal.php?g=ccf2009072000005.jpg
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

Mam pytanie. Czy na tych pointach dobrze kręci się piruety, w którym modelu najlepiej?
Cheryl

Piruety kręci się całkiem dobrze.
Jak na razie miałam tylko B-morph.
ODPOWIEDZ