Jak to jest z tą wagą?!

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
milton

Post autor: milton »

Ja kiedyś też tak myślałem. Póki na żywo nie zobaczyłem jak wyglądam taka rosyjska szkoła. I okazało się, że szczupli chłopcy wyglądają równie dobrze jak szczupłe dziewczyny (w standardach rosyjskich). A z pewnością dużo lepiej niż w polce gdzie każdy ma kilka kilogramów więcej...co najmniej (z drobnymi wyjątkami). I wtedy utwierdziłem ię w przekonaniu, że uczniowie i uczennice powinni być szczupli (wręcz bardzo) bo potem na cenie ogląda się właściwie wyglądających tancerzy i tancerki (bez tłuszczu).
porky

Post autor: porky »

Ja sie przerazam czytajac ten post. Facet nie moze byc przesadnie chudy, dla mnie to jest oglnie malo meskie. Idealna posture do tanca ma np. Maksim Wojtiul, Kamil Gzuy. To sa dla mnie faceci o idealnej posturze ktorzy napewno waza wiecej niz 75kg ...
baletnicamarta

Post autor: baletnicamarta »

http://www.balletacademy.ru/page-process_eng.htm
A ja według tego ważę o 0,5kg za dużo xD No ale jeszcze nie jestem dorosła, w ogóle ta tabela to chyba jakiś żart! :shock:
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Każda tabela to żart;)
przyjaciolka

Post autor: przyjaciolka »

polecam wklepać w google BMI-to jest tabelka medyczna :)
pozdrawiam!
Maron

Post autor: Maron »

lol te wskaźniki BMI to też są takie nie tego. jak obliczyłam dla mojej siostry wskaźnik to wyszło jej 16 z czymś. o_O a figurę ma chyba idealną, bo ani nie jest gruba ani chuda - do klasyki chyba w sam raz... [przy czym weźcie pod uwagę jaka jest moja opinia na temat wagi tancerek i w ogóle wyglądu].
madison

Post autor: madison »

Te wskażniki BMI pokazały mi 13,67!!! Nauczyciele mówią mi że musze przytyc, bo wygladam jakbym była chora i że kiedys w szkole byla juz taka dziewczyna, która teraz jest anorektyczka, leży w szpitalu i musieli ja wyrzucic ze szkoly...
baletnicamarta

Post autor: baletnicamarta »

MI pokazały 15.8, ale biorąc pod uwagę że mam 13 lat to chyba dobrze??
Columbina

Post autor: Columbina »

[quote:5b400558df="Lady_Miśka"]Ja mam 172 cm wzrostu i waże 40. Dziwne, chyba się kurcze, bo ostatnio miałam 174 :D Wiem że dużo, no niestety nie ta figura co kiedyś.
W tabelach sie mieszcze w miarę a BMI 14.4[/quote:5b400558df]
Z danych, które podałaś BMI wychodzi 13.6 i jest to straszne wychudzenie...
Ayaka

Post autor: Ayaka »

Lady_Miśka napisał/a:
Ja mam 172 cm wzrostu i waże 40. Dziwne, chyba się kurcze, bo ostatnio miałam 174 :D Wiem że dużo, no niestety nie ta figura co kiedyś.
W tabelach sie mieszcze w miarę a BMI 14.4

Dużo ... ??? Nie ta figura co kiedyś ??? :shock: :shock: :shock: To przy 1,72 można mniej wazyć niż 40 kg???
Ooo ludzie!!!
ODPOWIEDZ