Studia w Łodzi specjalność: Tancerz-choreograf

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Maron

Post autor: Maron »

w you can dance też nie ma zupełnych amatorów przecież :shock: tacy to nawet do przesłuchania przed Agustinem, Weroniką i Michałem nie dochodzą [no chyba że jury pre-eliminacyjne chce z kogoś zrobić skończonego debila...]
Joanna

Post autor: Joanna »

w YCD roznie to bywalo... poza tym zwroc uwage na ton wypowiedzi neufry, a niekoniecznie zeby od razu wszystko tak doslownie interpretowac...
neufra

Post autor: neufra »

Czasem aż mi się odechciwa czego kolwiek tu pisać

Dochodzenie co autor miał na myśli,

Jeśli już tak patrzeć to Joanna wpadła na mój tok myślenia..

Princess Maron tak niektóży są już zawodowcami

I ja się do nich zaliczam zarówno pod względem zarobków jak i tzw papierka choreografa zdobytego w RBDA nie uznanego w Polsce

Columbia ten kierunek studiów dla mnie to możliwość dalszego ksztaucenia się i rozwijanie umiejętności
Columbina

Post autor: Columbina »

[quote:6bb00fe8a8="neufra"]Columbia ten kierunek studiów dla mnie to możliwość dalszego ksztaucenia się i rozwijanie umiejętności[/quote:6bb00fe8a8]
A kto to jest Columbia?

I bardzo dobrze, że się kształcisz... niczego tutaj przecież nie podważam!
Sama jestem absolwentką szkoły baletowej i też się poważnie zastanawiałam nad tymi studiami...
przyjaciolka

Post autor: przyjaciolka »

Informacja dla streetQueen i Columbiny:

Studia skierowane są do absolwentów szkół baletowych, osób, które ukończyły kursy kwalifikacyjne lub inne szkolenia w zakresie tańca, tancerzy działających w zespołach tanecznych, formacjach i teatrach tańca, [b:c3b4a02ea8]wszystkich zainteresowanych sprawnych fizycznie, którzy chcą zdobyć kwalifikacje zawodowe licencjata w zakresie tworzenia choreografii oraz doskonalenia technik tanecznych.[/b:c3b4a02ea8]

/jest to informacja ze strony AM w Łodzi/
Maron

jak wygląda nowy plan na ten semestr? ;)
neufra

Post autor: neufra »

Pisałam 19 lutego ( str wcześniej )
Sephia

Post autor: Sephia »

Wie ktoś może czy będą w tej szkole jakieś dni otwarte? bo pisałam do nich i odpisali, że pod koniec marca mają być a teraz znowu piszą, że nie będzie bo wykładowcy nie mają czasu zorganizować takich dni :sad: więc może ktoś inny się bardziej orientuje
Maron

czy szkoła ta [wyższa szkoła humanistyczno-ekonomiczna] ma stronę naszej-klasie? bo nie mogę szczerze mówiąc znaleźć [znajduję tylko same oddziały]...
alfinete

Post autor: alfinete »

witam,

czy mogłby ktoś ze studentów/studentek opisać zwykły dzien na uczelni?
Opisać trenerów, zajęcia itd?
Chciałabym wiedziec jak to naprawdę wygląda od środka.
Jak sądzićie czy poziom tych studów może byc porownywalny do czegos takiego ?

: www.collageofdance.com

pozdrawiam serdecznie:)
ODPOWIEDZ