Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
JustDance.

Post autor: JustDance. »

Czajori dobrze mówi. Jakby pointy się rozciągały na czubkach tak mocno to to wszystko mijałoby się z celem. xP
Coffeina11

Post autor: Coffeina11 »

no tak. tzn są za wąskie, bo muszę z całej siły do nich nogę wpychać. ale może to kwestia nieprzyzwyczajenia ; p
Siunia

Post autor: Siunia »

Coffeina11, ja też tak miałam- za pierwszym razem, gdy zakładałam pointy przez głowę przeleciała mi myśl: rany, jakie to twarde i wąskie. Stwierdziłam też że pewnie wkładka nie wejdzie za Chiny ludowe. A teraz dziwię się sama sobie, jak mogłam twierdzić że są wąskie. Tak więc to raczej kwestkia nieprzyzwyczajenia :)
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

moje pierwsze i aktualne pointy to Grishko Fouette bardzo dobrze leżą na stopie:

- rozmiar 6-długość stopy 39/40
-twardość M
-szerokość XXX (ok.9,5 cm).

Polecam, może nie na początek.

P.S. Czy ktoś wie jaka to szerokość stopy: X i XX(w rozmiarówce Grishko)?
Lovett

Post autor: Lovett »

hmm... ja w tym tygodniu będę zamawiać swoje pierwsze,
z tym, że wybieram ten model : http://www.elite-online.pl/katalog/115maya.htm

zmierzyłam sobie wczoraj stopę - 22 cm, czyli rozmiar 2,5
ale chyba wezmę 3, żeby mieć przestrzeń na wkładki, a noszę normalnie 36 xD

twardość także M

mam stopę szeroką na 9 cm, więc już przynajmniej wiem, jaką szerokość dobrać :)
dziękuję nin(j)a xD :D
Lux

Post autor: Lux »

Hmmm... Lovett, ja nie chcę nic mówić, ale ja mam stopę 35-36 i mam Grishko (co prawda Elite, ale to nie ma znaczenia) w rozmiarze 4, więc... Nie miałabyś możliwości wcześniejszego przymierzenia tego? Chyba, że rozmiar normalny 36 na Tobie wisi ; p

Nie miałabyś możliwości wcześniejszego przymierzenia, czy coś? Bo z tego, co piszesz, to to dość niebezpieczna inwestycja będzie ;p

Wiesz, po prostu... zmierz raz jeszcze, na spokojnie, na wszelki - ja się tylko dzielę tym, co wiem ; p
Klaudu$ka...;*

Post autor: Klaudu$ka...;* »

Chce kupic swoje pierwsze pointy i nie mam pojęcia od czego zależy ich twardośc? Jakie najlepiej kupic twarde,miekkie czy średnio twarde?? ;)
Lovett

Lux: no właśnie nie mam możliwości przymierzenia, zmierzę jeszcze raz, najwyżej odeślę i wezmę inne :)
Lovett

Klaudu$ka...;* : Dla początkujących najlepszy będzie model Grishko Novice, super miękkie, tu link : http://www.elite-online.pl/katalog/116novice.htm :)

ale z pointami jeszcze poczekaj, zacznij od baletek ;);P
widziałam twój post w innym temacie ;) no chyba, że bardzo
ci zależy, to możesz popróbować, ale licz się z tym, że czeka
cię dużo ciężkiej pracy, a te cudeńka to jednak jest wydatek ;p
JustDance.

Post autor: JustDance. »

Ja mam właśnie te pointy. Jestem z nich bardzo zadowolona. Gorąco polecam, choc Lovett ma rację - to wydatek.
ODPOWIEDZ