Jak dopasować pointy?
-
GwiazdkaNadia
Nie wiem czy to już było, jak było to moderacja wykasuje...
http://www.theballetblog.com/video_pointe4.html
EDIT:
Nie chcę zakładać nowego wątku, więc napisze tu.
Na jednej ze stron z pointami, chyba na jakiejś zagranicznej Grishko przeczytałam, że jedne pointy sa idealne dla osób z grecką stopą, z egipską... :D O co w tym chodzi? :D
http://www.theballetblog.com/video_pointe4.html
EDIT:
Nie chcę zakładać nowego wątku, więc napisze tu.
Na jednej ze stron z pointami, chyba na jakiejś zagranicznej Grishko przeczytałam, że jedne pointy sa idealne dla osób z grecką stopą, z egipską... :D O co w tym chodzi? :D
A ja chcialabym prosić o rady, jak mam dopasować moje nowe pointy do stopy. Rozmiar mam nie do końca dobry, ale najlepiej dopasowany z wszystkich, które mierzyłam - na długość są w porządku, mniejsze były tak ciasne, że miałam zgięty duży palec, większe i szersze spadały z nóg. Te, które teraz mam, są na długość bardzo dobre, ładnie wyglądają en pointe i gdy stoję na podłodze, ale przy półpalcach spadają - i to nie trochę, tylko całe zsuwają się z nogi! Mam wrażenie, że są jakby za płytkie (przy czym szersze o romizar były zdecydowanie za szerokie). Co mogę zrobić, żeby je lepiej dopasować? Mam już przyszyte troczki i szeroką gumkę wokół kostki, ale to niewiele pomaga. Są na to jakieś sposoby?
piiilne!
wiem, ze to nie w tym temacie, ale nie moglam znalesc odpowiedniego tematu do tego postu... jedno male pytanko i mnie nie ma juz w tym watku. mianowicie: czy grishko fouette beda dobre na pierwsze pointy? mam ponoc mocne stopy... prosze odpowiedzcie czy moga byc, bo niedlugo byc moze je kupie, no chyba, ze okaza sie one nieodpowiednie dla mnie...
[color=violet:c11bd285b0]Mamy temat "Pierwsze pointy", przeczytaj go dokładnie i tam zadaj pytanie. Dzięki! [/color:c11bd285b0]
[color=violet:c11bd285b0]Mamy temat "Pierwsze pointy", przeczytaj go dokładnie i tam zadaj pytanie. Dzięki! [/color:c11bd285b0]
-
Coffeina11
Re: piiilne!
Sosenka21, moja koleżanka kupiła sobie Grishko Novice jako pierwsze pointy i jest bardzo zadowolona : )