Tango Argentyńskie

Dyskusje poświęcone innym formom tańca (jazz, hip hop, funky, break, orientalny, ludowy, irlandzki/szkocki, rewia, etc.)
humo

Post autor: humo »

Penelope w Volver nie tańczy, ale za to świetnie śpiewa (jeśli to ona faktycznie wykonuje utwór "Volver"). Nie wiem czy wiecie, że ten sam utwór wykonuje Adriana Valera (śpiewaczka tanga). W sumie muszę przyznać, że mimo szczerego podziwu dla Valery "Volver" w wydaniu flamenco jest dużo lepszy :).
Apropos tanga jeszcze: można je też tańczyć poza Warszawą i Krakowem. Np na Pomorzu w Trójmieście, w Poznaniu, Wrocławiu, Szczecinie, Łodzi :)))
Możliwości jest naprawdę dużo.
A co do umiejętności baletnic w tangu to to jest faktycznie niesamowicie przydatna baza. Sama tańcząc już tango zaczełam chodzić na balet, żeby więcej wiedzieć o ruchu i wyrobić sobie właściwą postawę. Nie jest to jednak moim zdaniem niezbędne - raczej bardzo przydatne.

pozdrawiam!
mloda1

Taniec

Post autor: mloda1 »

[quote:8165b44e3c="otea"]A ja znam jedną dziewczynę, która tańczy w w-wie i tango i taniec współczesny i rusza się bardzo pięknie. Nie podam jej nazwiska bo nie wiem czy by sobie tego życzyła. Mnie, ćwiczony kiedyś ( dawno ) balet bardzo pomógł w pracy nóg. A nad resztą pracuję :D w pocie czoła. I pewnie tak będzie jeszcze długo...ale to jest jednocześnie bardzo przyjemne.
[/quote:8165b44e3c]

Hejka. Ja też mam w gronie znajomych koleżankę, która świetnie tańczy tango (taniec współczesny również) :) Hm, ale nie w wa-wie :)
pozdrawiam

[url]http://forum.toptan.pl[/url]
nathaliye

Post autor: nathaliye »

Ogromne zainteresowanie, jakie wzbudziły zeszłoroczne występy mistrzów tanga argentyńskiego sprawiło, że dołożyliśmy wszelkich starań, by sprostać oczekiwaniom publiczności i na jej życzenie, ponownie zaprosić Tango Seducción do Polski. Słynne taneczne show powraca z nowym programem, by porwać publiczność do krainy pasji i namiętności, by po raz kolejny udowodnić, że są oni bezprecedensową kulturową wizytówką Argentyny.

http://kultura.wp.pl/title,Tango-Seduccion-najslynniejsze-show-taneczne-z-Buenos-Aires-powraca,wid,10359527,multimedia_szczegoly.html
teleskop

Post autor: teleskop »

Coraz bardziej się wciągam w tango i odświeżam temat. Zastanawia mnie muza do tanga. Znam Piazzollę, Gardela i Petersburskiego. Jakieś jeszcze sugestie?
nathaliye

Post autor: nathaliye »

"Tanguera" Mariano Mores
"El Choclo" Angel Villoldo
"La Cumparsita" Matos/Paul/Rodriguez
dorotaholownia

Post autor: dorotaholownia »

Alfredo De Angelis, Ricardo Tanturi, Osvaldo Fresedo, Alfredo Gobbi ....
humo

Post autor: humo »

Dużo na temat tanga i wydarzeń tangowych w Polsce znajdziesz na stronie: http://tango68pl.webpark.pl/

pozdrawiam!
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

W pierwszym numerze "Place for dance" jest sporo wiadomości na temat tanga. Jeśli nie zapomnę to zeskanuję i wstawię. ;p
ODPOWIEDZ