Przedstawialnia

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Torin

Post autor: Torin »

Każdego z zamiłowaniem do baletu witamy tu z ooootwartymi rękami !
Czuj się jak u siebie ;)
A może i u Ciebie pojawią się jakieś zajęcia z "czystego" baletu :)

Torin
Agausia

Post autor: Agausia »

Jak wszyscy to wszyscy.
Nazywam się Agnieszka. Tańczę od... 14 lat ale bardzo amatorsko, w domu kultury. Od tego roku zaczęłam pomagać w prowadzeniu zajęć dla dzieci (3-12 lat). Zajęcia prowadzi Pani Barbara Gatty- Kostyal.
Od tego roku zabieram się ostro za siebie ;)
Witam wszystkich serdecznie i mam nadzieje że taki laik jak ja będzie mógł uzyskać pomoc ;)
Elewen

Post autor: Elewen »

Mam na imię Emila i uczę się w II klasie gimnazjum. Tańczę bardzo amatorsko już ósmy rok - głównie proste kroki i układy, jak i tańce towarzyskie - w ramach zajęć WF w szkole. :) W tym roku zajęcia są głównie baletowe, co bardzo mi się podoba (pierwszy raz z baletem miałam styczność w II klasie podstawówki) i trwają (tylko...) półtorej godziny raz w tygodniu.
Poza tańcem interesuję się matematyką i naukami przyrodniczymi, uwielbiam też czytać. :)
Mam nadzieję, że sporo się od Was dowiem. :)
Torin

Post autor: Torin »

Z ogromną radościa (jak zawsze ;) ) witamy nowe osoby na forum i życzymy wieeeeelu hmmm dobrze spędzonych chwili tutaj, jak również zaangażowania które przyniesie pożytek wszystkim "domownikom" tego wyjątkowego miejsca :)

Torin i inni ;)
Katerina

Post autor: Katerina »

[b:1277db6f65]Dzień dobry Dzień dobry[/b:1277db6f65]
więc wypada się ładnie przywitać jak to na porządnym forum przystało :arrow:

Mam na imię Kasia (pierwszy krok za mną;D ) Mam lat 17, tańczę już od podstawówki ale swoją skrytą miłość do baletu odkryłam dopiero kilka lat temu . :) Pozatym uczę się w LO, zmagam się z rozszerzeniem polskiego i ukochanej biologii oraz poszerzam wiedzę na profilu psychologicznym :D

Pozdrawiam,
[b:1277db6f65]Katerina[/b:1277db6f65]
An.

Gdzie i czego się uczycie?

Post autor: An. »

Nie wiedziałam gdzie dać ten temat, więc wylądował tutaj. Jakby co to przenieść/usunąć.

Większość osób z tego forum uczęszcza na zajęcia taneczne. Jedni chodzą do specjalnych szkół, a inni na zajęcia w Domu Kultury lub uczęszczają na kursy. Nie wszyscy też tańczą balet. Na co chodzicie i czego się uczycie?

Może ja zacznę. Chodzę do Estrady Dziecięcej Stowarzyszenia Przyjaciół Tańca. Jak na razie jestem w jednej z początkujących grup (zapisałam się w tym roku), ale we wrześniu następnego roku są egzaminy i jak zdam to trafię do starszej. A co do techniki to zacytuję ze strony Estrady: "Dzieci i młodzież tańcząca w zespole uczą się różnych technik tanecznych, jednak podstawą do pracy w zespole jest technika baletu klasycznego. Repertuar zespołu jest bardzo bogaty i różnorodny od tańców charakterystycznych poprzez jazz i brodway-jazz po teatr tańca współczesnego."

Czekam na odpowiedzi :razz:
[color=darkblue:565c244b7a]
przenisłam z Innych form tańca
mod.[/color:565c244b7a]
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Witamy serdecznie i zapraszamy do dyskusji!
Mea

Post autor: Mea »

To może i ja się przedstawię ... ;)
Wchodzę na forum już jakiś czas, niedawno się zarejestrowałam.
Mam na imię Michalina, liczę sobie 15 lat, tańczę od 8, głównie taniec współczesny. Balet podobał mi się zawsze, niedawno postanowiłam trochę się w nim podszkolić :))

Prócz tego, trochę rysuję, kocham szyć, projektować, od jakiegoś czasu również interesuję się fotografią :)

Pozdrawiam,
Mea
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Mea witamy i zapraszamy do udziału w dyskusjach :)
Geraldine

Post autor: Geraldine »

Ja nazywam sie Ada, jestem podstarzala rytmiczka, a od ok. 2 lat tancze namietnie tango argentynskie. Witam wszystkich :)
ODPOWIEDZ