Taniec bez barier- niepełnosprawni w tańcu

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Czajori

Post autor: Czajori »

Ta filozoficzna wymiana truizmów zmienia się w offtop, więc radzę wrócić do tematu dyskusji.
Father

Post autor: Father »

Czajori! Proszę Cię. Niebądż taka sroga i zasadnicza. Z wielu Twoich postów wynika,że jesteś spontaniczna i uczuciowa. A temat jest piękny i skłania do głębokiej refleksji.
Jeszcze raz Cię proszę odstąp wyjątkowo od Swojej powinności, w imię niezubażania forum.

Z wyrazami Szacunku Father
Joanna

Post autor: Joanna »

Father, Twoj powyzszy post to juz kompletny offtop! Zgadzam sie absolutnie z Czajori, i rowniez prosze o powrocenie do meritum zagadnienia.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Ja jestem za zakończeniem offtopu i właśnie tym postem to robię :mrgreen:
Chcę tylko powiedzieć, że nie wydaje mi się, abyśmy pisali truizmy. Przynajmniej nie dla znacznej części społeczeństwa. Niestety.
vika727

Post autor: vika727 »

uwarzam że są świetni jak na tą niepełnosprarność no ale wiadomo taniec na wózku to nie to samo co taniec zdrowej osoby :sad: podziwiam ich za trud pracy i wysiłek ale mimo wszystko więcej dokona osoba w pełni sprawna
lailana

Niewidome baletnice

Post autor: lailana »

nie bardzo wiedziałam gdzie mogę umieścić tan temat, zdecydowałam się tu jeśli to złe miejsce proszę moderatorów o przesuniecie, ale do rzeczy;
natrafiłam na ciekawy reportaż na wp.pl o [URL=http://danceflowing.pl/gid,13714061,kat,99248,title,Niewidome-baleriny,zdjecie.html?ticaid=5cecb]niewidomych baletnicach[/URL]

nigdy jakoś nie przyszłoby mi do głowy pomyśleć ze niewidome osoby mogą tańczyć balet, ale szczerze je podziwiam, udowadniają nam ze pomimo ze nie widzą swoich ruchów mogą dojść do perfekcji...
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

A tu jest ciekawostka:

http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=1494&highlight=niepe%B3nosprawni
ODPOWIEDZ