Rekwizyty w spektaklach
Rekwizyty w spektaklach
Czy tańczyliście choreografię z rekwizytem?
Jeśli tak, to z jakim? I czy bardzo "nie wygodnie" było z nim tańczyć?
Jeśli tak, to z jakim? I czy bardzo "nie wygodnie" było z nim tańczyć?
Ostatnio moja instruktorka wymyśliła nam układ ( taniec współczesny ) z pudłami. Przesuwamy je, siadamy na nich, przenosimy, obieramy się o nie itp. Ogólnie bardzo pomagają bo np. w stójkach nie trzeba sięgać, aż do podłogi tylko na pudła :)
Na ostatni występ nie dało się załatwić pudeł więc tańczyliśmy na krzesłach i było trochę gorzej
Na ostatni występ nie dało się załatwić pudeł więc tańczyliśmy na krzesłach i było trochę gorzej
hmm ja również miałam przyjemność miec od czasu do czasu jakieś rekwizyty. m.in
wachlarz, piłka, szmaciana lalka ;)
najgorzej było z piłką bo wyślizgiwała się z rąk i turlała jak ją odkładałam ;))
Aaa i pamiętam jako modystka nosiłam takie wielkie pudło z rączkami a w środku sukienki i było nieco niewygodnie ale śmiesznie się to targało :D
wachlarz, piłka, szmaciana lalka ;)
najgorzej było z piłką bo wyślizgiwała się z rąk i turlała jak ją odkładałam ;))
Aaa i pamiętam jako modystka nosiłam takie wielkie pudło z rączkami a w środku sukienki i było nieco niewygodnie ale śmiesznie się to targało :D
Mieliśmy układ do przedstawienia teatralno-tanecznego. Grałam główną role i tańczyłam (oczywiście). Najśmieszniejsze jest to że pani wymyśliła sobie układ z kieliszkami :D no było bardzo zabawnie na próbach, biły się jak tańczyliśmy- nie było to łatwe dla nas wszystkich. Ale na występie wyszło ślicznie i uroczo.