O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Tak, Tristan albo Weill może być, moze i na 18tą, wiem ze we wrzesniu będą spektakle Tańczmy Bacha, na październik repertuaru jeszcze nie znam.
Uwaga, Dziadka w przyszłym sezonie nie będzie, zamiast niego Kopciuszek który ma miec premierę - mysle ze będzie grany dla dzieci przed świętami, miejmy nadzieje ze i poranne...

Tak, dobre miejsca zaczynają się od 4-5 rzędu bo w pierwszych 3 rzędach nie widzi się nóg tancerzy prawie do kolana :) ale to i tak jest bardzo blisko, biorąc pod uwagę jak ogromna jest to scena, jak siedzisz bliżej to nie ogaraniasz całości. Inna sprawa ze najlepiej kupić jakiś tani bilet i potem złapać wolne miejsce na parterze - własnie w 5 rzędzie bo tam biley najdroższe wiec często "nie schodzą" ;)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

no nic, jeszcze pomysle. W kazdym razie dzieki za informacje :)
Sagittaire

czy dalo by rade te ostatnio posty o PBN wyciac do innego watku np porady dla albo do sezonu nowego??? w pogadalii ciezko po kilku miesiacach odszukiwac...
a i strasznie szkoda tego dziadka :sad: ; jak przystalo na dorosle dziecko uwieeeeelbiam ten balet i bardzio jestem go ciekawa w wykonaniu PBN
raisa

Post autor: raisa »

Ja za to strasznie się boję, bo jutro wyjeżdżam do Warszawy na pewne wydarzenie baletowe, które co uważni skojarzą ;). Proszę tylko o trzymanie kciuków, żeby było tak jak ma być ;). Więc przez parę dni mnie nie będzie, niestety...
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

Trzymamy i to bardzo mocno. Powodzenia!
[size=9:aa23f94dac]Chociaż jestem pewna, że to nie jest Ci potrzebne.[/size:aa23f94dac]
Columbina

Post autor: Columbina »

[quote:b3af87b3dd="Father"][quote:b3af87b3dd="Columbina"]A ja się chciałam ze wszystkimi podzielić (i pochwalić?), że w przyszłym roku wychodzę za mąż [/quote:b3af87b3dd]
Widać Columbino, że jesteś kobietą bardzo rozważną skoro dajesz sobie jeszcze rok do namysłu. Pochwalam. Rok to szmat czasu i wszystko sie może jeszcze zdażyć.
Tu była tak jedna co tak planowala i ani jej, ani o ślubie nic nie słychać :wink:[/quote:b3af87b3dd]
Dokładnie to co napisała Kasia G.
U mnie w Krakowie sale rezerwuje się co najmniej rok wcześniej. Żadko się zdarza, że komuś sie uda zarezerwować wcześniej. A nawet bywa tak, że 2 lata z wyprzedzeniem trzeba myślec i rezerwować. Już nie mówiąć o organizowaniu ślubu kościelnego w opactwie Tyńcu k.Krakowa (na pewno znacie go z "Krzyżaków" Sienkiewicza) trzeba iść minimum 2 - 2.5 roku wcześniej, żeby sie załapać na "swój" termin... także nie jest kolorowo...
Father

Post autor: Father »

Jak tak dalej pójdzie to śluby w godnej oprawie trzeba bedzie rezerwowac dla jeszcze nienarodzonych pokoleń :D
Sagittaire

2 lata, matko jedyna ; toż z mojego doświadczenia wynika, ze mało które małżeństwo dotrzymuje 2 lat :D (ktore sa najtrudniejsze).

A Columbinko: czy po ślubie goście zobaczą Cie w szalonych tańcach??? Klasyczni tancerze czasem cudnie tanczą w klubach itd. Choć rzadko pokazują , poza sceną, na co ich stać. Niestety.
Columbina

Post autor: Columbina »

[quote:c2c57802b3="Sagittaire"]A Columbinko: czy po ślubie goście zobaczą Cie w szalonych tańcach??? Klasyczni tancerze czasem cudnie tanczą w klubach itd. Choć rzadko pokazują , poza sceną, na co ich stać. Niestety.[/quote:c2c57802b3]
W sensie na weselu? No pewnie... choć najpierw muszę nauczyć tańczyć narzeczonego (w tym celu wymyśliłam, że zapiszemy się na kurs tańca dla narzeczonych - bo ja nie piszę się na to, żeby sama go uczyć, oj nie) :P
Sagittaire

a czemu? dlatego, ze na kursie bedzie bardziej zdyscyplinowany? :)
ODPOWIEDZ