Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Ola.K

Post autor: Ola.K »

Tak fouette to dla mnie ODPADA! W sanshah stoi mi się znacznie lepiej, jest tylko taki problem że nam pani nie pozwala point zmieniać :(
Agne$

Post autor: Agne$ »

Z Grishko miałam też model 2007 i dokładnie to samo :?

A dlaczego pani wam nie pozwala zmieniać point?
julianka

Post autor: julianka »

Nam nasza pani pozwala.
Powiedziała, że jej to nie przeszkadza, byleby było nam wygodnie.
Także w naszej grupie nie ma najmniejszego problemu ;)
Agne$

I tak powinno być ;) Gdybym ja miała ćwiczyć to co pani nam daje, to było by straszne :?
Ola.K

Post autor: Ola.K »

No a nam pani każe kupić np. Grishko i tak musi być! Nie ma co z nią dyskutować bo to nie ten typ nauczyciela
Agne$

Dla mnie Grishko to męka... więc życzę powodenia :wink:

200 postów :D
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

hmmm.....zbieram się i zbieram żeby wreszcie kupic te pointy ale co chwila mam wątpliwości: czy na początku bardzo bolą was palce??? i czy waga ma tu jakieś znaczenie (nie jestem chudzielcem-nie obrażając baletnic :P , moje BMI wynosi 23,4 więc chyba normalne) czy ważniejsza od wagi jest siła mięśni???
Agne$

Ważniejsze są mieśnie:) A na początku to chyba palce mnie bolały ale nie dam urwać głowy :P
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

haha tak dawno to było że staruszka już nie pamięta?? Kiedy to było babuleńko: w naszej erze czy jeszcze przed?? :P

przepraszam wiem że jestem wredna :D ale mam nadzieje że się nie pogniewasz

dzięki za odp. kamień spadł mi z serca........tylko co ja mam zrobic teraz: jak o tym w lutym(!) powiedziałam mamie to zaczeła mi wykład robic.......może kupic w tajemnicy i powiedziec dopiero kiedy bede juz umiala piruety na pointach krecic??
Relena

Post autor: Relena »

mamy zawsze robią wykłady...
palce wcale jakoś mocno nie bolą, chociaż to pewnie zależy też od indywidualnych skłonności. osobiście prze jakiś czas ćwiczyłam w akcesach i było mało przyjemnie. teraz mam grishko 2007 i jestem zachwycona, na pointach moge stać i ćwiczyć bardzo długo.
ODPOWIEDZ