Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Pointerka

Post autor: Pointerka »

może byc ci jakoś to pokazac... taki czubek mają pointy Maya I z grishko. tak około. może leciusieńko szerszy.
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

oj.....to niedobrze..... mi jest potrzebny czybek kolumna nie stożek.......no trudno wielkie dzięki Pointerko :D
Pointerka

Post autor: Pointerka »

nie! masz dobre porówna nie- bardziel mają kształt kolumny niż stożka. nie pomyślałam żeby przyrównac je do figur geometrycznych.
ale jeśli jednak nie jesteś pewna to może nie kupuj.
nie ma za co :)
lexie

Amelie soft

Post autor: lexie »

ja też miałam Amelie Soft i wcale nie są takie miękkie jak się zapowiało, ale jednak chwalę sobie te pointy, bo są bardzo stabilne.
teraz zastanawiam się nad zakupem Sonata albo Serenade, ale nie wiem czy im moje stopy podołają. no i cena mnie już boli :roll:
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Też mam wątpliwości co do tej "miękkości", ale wydaje mi się, ze to po prostu jest bardziej miękki model Amelie, a nie generalnie bardzo miękkie pointy, na co w sumie wskazuje nazwa.
Elliot

Grishko Ulanova

Post autor: Elliot »

Zastanawiam się nad zakupem nowych point (i z góry przepraszam jeśli moje pytanie się powtarza, ale przewaliłam parę wątków o pointach i mam zdecydowanie dość) czy któraś z Was miała do czynienia z Grishko Ulanova? Z tego co wyczytałam są dwa rodzaje Ulanova I i Ulanova II i trochę się od siebie różnią, ale mniejsza o to. zauważyłam, że w Polsce ich raczej nie dostanę; trafiłam na nie przeglądając chyba amerykańską stronę.
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

[quote:893413528d="Julia-Tancerka"]http://www.dancewear.com/...DDLBPFECOHt.jpg <- --- Ulanova I

http://www.dancewear.com/...DFMAPFECOHt.jpg <- ---- Ulanova II

Ale te modele point (Ulanova I i II ) chyba (ale nie jestem pewna) są wycofane z produkcji.
Bo jak sprawdzałam na str.Grishko to już ich niema...

P.S Ale w nie których sklepach można je jeszcze dostać np. http://www.balletartsdanc...&products_id=37 - wystarczy poszukać.[/quote:893413528d]
sisha945

Post autor: sisha945 »

są też na e bayu http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=pointe+ulanova&_sacat=0&_odkw=pointe+ulanowa&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313
Ja osobiscie sie z nimi nie spotkałam, nawet nie wiem czym sie różnia.. :razz:
Elliot

Post autor: Elliot »

zauważyłam coś dziwnego: w amerykańskich sklepach z pointami jest ulanova, ale nigdzie nie widziałam vaganovej... nie wydaje mi się żeby to był odpowiednik, bo opisy point są całkiem różne.

Uluanova I: Description: Regular vamp (medium-height) to fit many different types of feet. Wide box and platform, similar to Fouette except with 'roll-thru' shank. Available with or without drawstring. Like the Fouette, this is a good shoe for dancers with short toes, toes of even-length, and wider feet with normal heels.

Ulanova II: Very deep vamp, with tapered box and wide platform. Extra quiet and lightweight. Same shape as Vaganova except with 'roll-thru' shank. No drawstring. This is a good shoe for longer toes, or if the big or second toe is long. Also good on narrow feet, or feet with wide metatarsal and narrow heels.

Różnica jest kolosalna :?
Kasul

Grishko Vaganova

Post autor: Kasul »

A,racja,racja różnica jest spora :) Miałam Vaganovą,i to są(przynajmniej dla mnie i mojej stopy :smile: )NAPRAWDĘ wąskie pointy.Swoją drogą Vaganovej niestety niema też na Polskim Allegro :?
ODPOWIEDZ