Pierwsze pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

cześc wszystkim wróciłam :D ztęsknione??? :D

JUPIIIIIIII!!!!!!!!! mam pointy!!!!! co prawda przymieżałam się na inny model ale sprzedawczymi zaczęła coś tam stękac pod nosem i w końcu zgodziłam się na Sansha Recital :smile: są dosyc fajne szerokie, stabilne itp.

PS dziękuję wszystkim którzy użyczyli mi porad co do wyboru point :smile: :D
madziadziama5

Post autor: madziadziama5 »

mam wreszcie swoje pierwsze pointy ! Są to sansha recital ;) wydawają się być ok, ale trzeba jeszcze wszystko poprzyszywać. A mam takie pytanie. Czy to normalne że zsuwają się trochę z pięty na początku? Czy nie bardzo, bo mi z tyłu na pięciie troche się osuwają...
sisha945

Post autor: sisha945 »

jesli nie mają przyszytych troczków, i są niewyrobione, to jest to całkiem normalne...
ale moze wypowie sie też ktoś bardziej doświadczony ;)
Elliot

Post autor: Elliot »

możliwe, że są za małe. ale myślę, że z czasem się trochę rozciągną.
jeżeli masz ściągacz, to możesz go trochę rozluźnić. jak po przyszyciu troczków dalej będą spadać, możesz przyszyć dodatkową gumkę, albo nosząc rajstopy lekko zmoczyć wodą swoją piętę :)
Elliot

Post autor: Elliot »

najlepsze są w sam raz :) myślę, że obie opcje mają wady, ale z dwojga złego, moim zdaniem lepsze, za małe, bo jest szansa, że się rozbiją. jeżeli będą za duże, Twoja stopa będzie się przesuwać w dół wchodząc en pointe, w rezultacie: obtarte palce i źle wykonywane ćwiczenia.

EDIT: mówię tutaj o długości, a nie szerokości. jeżeli na szerokość nie pasują, trzeba je wymienić
madziadziama5

zrobie zdjęcie i ci wyślę ;)
Bambyno

Post autor: Bambyno »

[quote:dcd95e7e8d="madziadziama5"] lepsze są pointy za małe czy za duże?[/quote:dcd95e7e8d]
Za małe, ale na szerokość. Tak czy siak się rozejdą i wtedy mogą być nawet idealne dla Twojej stopy :)
madziadziama5

a na długość?
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

madziadziama5 mi na początku też się Recitale zsuwały ale teraz już w ogóle się nie zsuwają....może dlatego że się wyrobiły....
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Jeśli chodzi o pytanie czy lepsze małe czy za duże, to na początku lepiej mieć za duże kiedy stopa jest nieprzyzwyczajona. Ewentualnie można je zszyć z boku i jest trochę mniejsza.
Choć później naturalnie lepiej mieć za małe pointy niż za duże. Mnie samej zdarza się kupować za małe by stopa ładniej wyglądała, a żeby się nie zsuwały używam kalafonii, gumek i jest dobrze.
ODPOWIEDZ