Pierwsze pointy
cześc wszystkim wróciłam :D ztęsknione??? :D
JUPIIIIIIII!!!!!!!!! mam pointy!!!!! co prawda przymieżałam się na inny model ale sprzedawczymi zaczęła coś tam stękac pod nosem i w końcu zgodziłam się na Sansha Recital :smile: są dosyc fajne szerokie, stabilne itp.
PS dziękuję wszystkim którzy użyczyli mi porad co do wyboru point :smile: :D
JUPIIIIIIII!!!!!!!!! mam pointy!!!!! co prawda przymieżałam się na inny model ale sprzedawczymi zaczęła coś tam stękac pod nosem i w końcu zgodziłam się na Sansha Recital :smile: są dosyc fajne szerokie, stabilne itp.
PS dziękuję wszystkim którzy użyczyli mi porad co do wyboru point :smile: :D
-
madziadziama5
najlepsze są w sam raz :) myślę, że obie opcje mają wady, ale z dwojga złego, moim zdaniem lepsze, za małe, bo jest szansa, że się rozbiją. jeżeli będą za duże, Twoja stopa będzie się przesuwać w dół wchodząc en pointe, w rezultacie: obtarte palce i źle wykonywane ćwiczenia.
EDIT: mówię tutaj o długości, a nie szerokości. jeżeli na szerokość nie pasują, trzeba je wymienić
EDIT: mówię tutaj o długości, a nie szerokości. jeżeli na szerokość nie pasują, trzeba je wymienić
Jeśli chodzi o pytanie czy lepsze małe czy za duże, to na początku lepiej mieć za duże kiedy stopa jest nieprzyzwyczajona. Ewentualnie można je zszyć z boku i jest trochę mniejsza.
Choć później naturalnie lepiej mieć za małe pointy niż za duże. Mnie samej zdarza się kupować za małe by stopa ładniej wyglądała, a żeby się nie zsuwały używam kalafonii, gumek i jest dobrze.
Choć później naturalnie lepiej mieć za małe pointy niż za duże. Mnie samej zdarza się kupować za małe by stopa ładniej wyglądała, a żeby się nie zsuwały używam kalafonii, gumek i jest dobrze.