Zagraniczne szkoly baletowe/szkoly tanca
Wszystko jest podane na ich stronie, łącznie z info o opłatach. Jak wejdziesz w zakładkę [i:d49ab707c9]the course[/i:d49ab707c9], podświetla się w tekście [i:d49ab707c9]Enrolment page[/i:d49ab707c9] - klikasz, a potem [i:d49ab707c9]current fees[/i:d49ab707c9]. Tam masz cennik oraz link do dodatkowych inromacji na temat opłat, grantów i takie tam. Trochę więcej wysiłku i wszystko jasne :)
Northern Ballet School
Właśnie pojawił się film promocyjny o [b:bffa19bd6f]Northern Ballet School w Manchesterze[/b:bffa19bd6f]. Zamieszczam, bo sama spędzam prawie 7 godzin tygodniowo w tym miejscu, dwoje moich nauczycieli to absolwenci, mamy koncerty na tej samej scenie i bywa, że ludzie z tej szkoły wpadają do nas na zajęcia wieczorem. Klimat jest niezwykły i strasznie żałuję, ze nie mogę tam studiować dziennie. Może zainteresuje kogoś, kto wybiera się na uczelnię taneczną za granicę :)
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=CoMJDF5UqRI&feature=player_embedded]Northern Ballet School[/URL]
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=CoMJDF5UqRI&feature=player_embedded]Northern Ballet School[/URL]
Tak zwane "summer intensive" odbywają się we wszystkich krajach, od Rosji począwszy na USA kończąc (z wyjątkiem Polski oczywiście..:(). Nie trzeba uczęszczać do OSB. Jeśli chodzi o wiek to już zależy od danego kursu, każdy ma nieco inne wymagania. Zazwyczaj jest to granica 12-21 lat, ale różnie bywa.
-
monikafanaberia
choreografia - Berlin
Do Hildegardy!
Studiowalam kilka semestrów w Berlinie,ale nie wiem czy jest tam kierunek tańca na Uni der Kunste.
Z tego, co wiem , jest choreografia i kilka prywatnych uczelni tanecznych.
Ale znam mnóstwo ludzi, coś interesuje cię konkretnie?
Podpytam!
Studiowalam kilka semestrów w Berlinie,ale nie wiem czy jest tam kierunek tańca na Uni der Kunste.
Z tego, co wiem , jest choreografia i kilka prywatnych uczelni tanecznych.
Ale znam mnóstwo ludzi, coś interesuje cię konkretnie?
Podpytam!
-
Hildegarda
Tak, no w sumie to chodziło mi o tą choreografię. Chciałabym wiedzieć jak wygląda rekrutacja i jakie warunki trzeba spełnić. I czy studia są płatne. Będę wdzięczna za informacje ;;)
[size=9:be162255f8][color=olive:be162255f8]strasznie przepraszam, niechcący usunął mi się Twój wpis - pytanie o uczelnię w Niemczech[/color:be162255f8]
inae.[/size:be162255f8]
[size=9:be162255f8][color=olive:be162255f8]strasznie przepraszam, niechcący usunął mi się Twój wpis - pytanie o uczelnię w Niemczech[/color:be162255f8]
inae.[/size:be162255f8]
witam, chciałabym studiować za granicą, przeczytałam Wasze wcześniejsze posty i rozpocznę zaraz oglądanie stron tych szkół, chciałm jednak spytać, które szkoły są państwowe? i czy wtedy nic się nie płaci za studiowanie? jak wygląda sprawa z utrzymaniem? czy są może jakieś stypendia? i w ogóle jak to wszytsko wygląda? jestem totalnie zielona, a strasznie pragnę wyjechać. Skończyłam Szkołę Baletową w Gliwicach, w tym roku utrzymuję się z uczenia tańca no i sama wciąż jeszcze się uczę, interesuje mnie głównie Francja, ale też Anglia bądź nawet Ameryka. (te kraje dlatego, że znam , bynajmniej w jakimś tam stopniu angielski i francuski).
Czekam na odpowiedź, mam nadzieję, że pomożecie w spełnieniu mojego marzenia :)
Czekam na odpowiedź, mam nadzieję, że pomożecie w spełnieniu mojego marzenia :)