Zagraniczne szkoly baletowe/szkoly tanca

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
magentte

Post autor: magentte »

Czy ktoś wie może coś więcej o szkole Londond Studio Centre? Znaczy się na stronie nie ma nic o opłatach za studia (czyżby bezpłatne :D?) i niejasno jest coś o terminach rekrutacji, tak jakby ciągle była^^. Zastanawiam się czy próbować studiów za granicą czy jednack w Polsce w Łodzi...
inaenka

Post autor: inaenka »

Wszystko jest podane na ich stronie, łącznie z info o opłatach. Jak wejdziesz w zakładkę [i:d49ab707c9]the course[/i:d49ab707c9], podświetla się w tekście [i:d49ab707c9]Enrolment page[/i:d49ab707c9] - klikasz, a potem [i:d49ab707c9]current fees[/i:d49ab707c9]. Tam masz cennik oraz link do dodatkowych inromacji na temat opłat, grantów i takie tam. Trochę więcej wysiłku i wszystko jasne :)
inaenka

Northern Ballet School

Właśnie pojawił się film promocyjny o [b:bffa19bd6f]Northern Ballet School w Manchesterze[/b:bffa19bd6f]. Zamieszczam, bo sama spędzam prawie 7 godzin tygodniowo w tym miejscu, dwoje moich nauczycieli to absolwenci, mamy koncerty na tej samej scenie i bywa, że ludzie z tej szkoły wpadają do nas na zajęcia wieczorem. Klimat jest niezwykły i strasznie żałuję, ze nie mogę tam studiować dziennie. Może zainteresuje kogoś, kto wybiera się na uczelnię taneczną za granicę :)

[URL=http://www.youtube.com/watch?v=CoMJDF5UqRI&feature=player_embedded]Northern Ballet School[/URL]
Odetta

Post autor: Odetta »

Czy uczestniczył ktoś może w letnich kursach baletowych? Gdzie takie się odbywają? Czy trzeba uczęszczać do OSB? I najważniejsze dla osób w jakim wieku są przeznaczone takie warsztaty?
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Tak zwane "summer intensive" odbywają się we wszystkich krajach, od Rosji począwszy na USA kończąc (z wyjątkiem Polski oczywiście..:(). Nie trzeba uczęszczać do OSB. Jeśli chodzi o wiek to już zależy od danego kursu, każdy ma nieco inne wymagania. Zazwyczaj jest to granica 12-21 lat, ale różnie bywa.
sisha945

Post autor: sisha945 »

a byłas moze na takim letnim kursie? albo moze ktos z forum był i mógłby opowiedziec jak to wszystko wygląda? Orientujecie się ile trwają i ile kosztują takie kursy? i przede wszystkim gdzie sie mozna o czyms takim dowiadywac?
inaenka

Wpisz na google summer ballet schools, albo summer ballet courses, albo summer ballet intensives, a się zdziwisz ;)
monikafanaberia

choreografia - Berlin

Post autor: monikafanaberia »

Do Hildegardy!

Studiowalam kilka semestrów w Berlinie,ale nie wiem czy jest tam kierunek tańca na Uni der Kunste.
Z tego, co wiem , jest choreografia i kilka prywatnych uczelni tanecznych.
Ale znam mnóstwo ludzi, coś interesuje cię konkretnie?
Podpytam!
Hildegarda

Post autor: Hildegarda »

Tak, no w sumie to chodziło mi o tą choreografię. Chciałabym wiedzieć jak wygląda rekrutacja i jakie warunki trzeba spełnić. I czy studia są płatne. Będę wdzięczna za informacje ;;)

[size=9:be162255f8][color=olive:be162255f8]strasznie przepraszam, niechcący usunął mi się Twój wpis - pytanie o uczelnię w Niemczech[/color:be162255f8]
inae.[/size:be162255f8]
Nati

Post autor: Nati »

witam, chciałabym studiować za granicą, przeczytałam Wasze wcześniejsze posty i rozpocznę zaraz oglądanie stron tych szkół, chciałm jednak spytać, które szkoły są państwowe? i czy wtedy nic się nie płaci za studiowanie? jak wygląda sprawa z utrzymaniem? czy są może jakieś stypendia? i w ogóle jak to wszytsko wygląda? jestem totalnie zielona, a strasznie pragnę wyjechać. Skończyłam Szkołę Baletową w Gliwicach, w tym roku utrzymuję się z uczenia tańca no i sama wciąż jeszcze się uczę, interesuje mnie głównie Francja, ale też Anglia bądź nawet Ameryka. (te kraje dlatego, że znam , bynajmniej w jakimś tam stopniu angielski i francuski).
Czekam na odpowiedź, mam nadzieję, że pomożecie w spełnieniu mojego marzenia :)
ODPOWIEDZ