Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
julianka

Post autor: julianka »

[quote43="Doma:)"]polecam ci model glorie z sanshy , gdyż posiadam go i moim zdaniem są jak marzenie , wygodne , ciche i nie bolą palce:) :wink:[/quote43]

Ja też. Glorie są moim ideałem point :D

EDIT: Co sądzicie o pointach Sanshy, Debutante?
Agne$

Sansha Debutant

Post autor: Agne$ »

Doma :) może jak się spotkamy to przyniesiesz pointy i je przymierze? :wink:
Może się skuszę na ten model : P

Co ja sądzę o pointach z Sanshy [u37]Debutant[/u37]... że nie mają zbyt miękkiej podeszwy, jest tylko jedna szerokość, (chyba) stabilny czubek, nawet ładny wygląd. Nie przymierzałam ich więc nie mogę powiedzieć zbyt wiele.
Elliot

Post autor: Elliot »

[quote1a="julianka"]Co sądzicie o pointach Sanshy, Debutante?[/quote1a]
rozwaliłam je po tygodniu... więc nie polecam. to są pointy na "pierwszy raz"
Agne$

Post autor: Agne$ »

Elliot a jak te pointy się rozwaliły? Przez to że podeszwa się złamała, czubki zmiękkły itd. Czy może przez wszystko naraz? :wink:
Elliot

czubki już na samym początku były za miękkie. potem to już podeszwa była jak w kapciu, nie widziałam żadnego złamania, ale nie byłam w stanie w nich stać
Ola.K

Post autor: Ola.K »

[quote79="julianka"]Ja przy naprawde małym podbiciu ma Glorie, i są po prostu ŚWIETNE!!!![/quote79]

Zgadzam się, nie raz widziałam Cię w tych pointach i Twoja stopa ślicznie się w nich prezentuje

P.S
Ja zamówiłam sobie właśnie teraz Ovationy3/4 ciekawe jak będzie się w nich stało???
magentte

Grishko - wytrzymałość

Post autor: magentte »

Mam pytanie czy grishko elite i 2007 mają podobną wytrzymałość? Bo 2007 stosunkowo za szybko mi zmiękły. I czy twardość (M lub H) decyduje o tym, że pointa bedzie nam dłuzej służyć ?
Gość

Post autor: Gość »

z grishko używałam 2007,elite i fouette (wszystkie miały taką samą twardość - M). 2007 miałam jedną parę i zużyły się ekspresowo, na dłużej starczały mi elite, najwytrzymalsze są fouette (używałam też elite i fouette H i w obu przypadkach były twardsze od odpowiedników o twardości M i fouette były twardsze od elite).
jeżeli chodzi o różne twardości - faktycznie, im twardsze, tym podeszwa wolniej mięknie/łamie się. z drugiej strony ciężko się je wyrabia
Kasul

Post autor: Kasul »

z Grishko miałam i fouette mM i H, i Vaganovą.Fouette M się szybko złamały , H nadal mi służą(choć już miękkie :) ) a Vaganova. . .po 2 miesiącach leżenia odłogiem są znowu cudowne :D
Elliot

Bloch Aspiration

Jakoś nie umiem znaleźć wątku dotyczącego point z Blocha, więc piszę tu;
czy któraś z was miała do czynienia z modelem Aspiration? jakie wrażenia?
ODPOWIEDZ