Jak to jest z tą wagą?!

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

18 kg to wazy moje znajme dziecko czteroletnie, z tym ze ono jest baaardzo długie (i szczupłe też: nozki chudziutkie, rece tez, brzuszek tylko ciut wystajacy, zwlaszcza po obiedzie) i to w swietnej normie wagowej na ten wiek. jesli Ci sie nie pomyslily cyferki to nie bylabym pewna czy nie jestes anorektyczną :D
Iluane

Post autor: Iluane »

Chyba nawet na anorektyczkę to za mało :)
fantasmagoria

Post autor: fantasmagoria »

O.o Ballet Dancer, ważysz b. mało, chociaż... może nie aż tak :) tzn, ja, mając 148 cm wzrostu ważyłam ~21 kilo, a żadnych kłopotów ze zdrowiem z tego powodu nie miałam, wręcz przeciwnie. To w sumie zależy od budowy ciała, jeśli po prostu jesteś szczupła (i nie wyglądasz jak szkieletor), to moim zdaniem jest OK (bo pamiętaj, że w ciągu dnia twoja waga się zmienia w zależności od zjedzonych rzeczy itp, może być tak, że np. rano ważysz 15 kg, a wieczorem 17,5 ). Tyle że to też zależy od wieku, jak masz 10-12 lat, to nie jest źle, jeśli więcej, to na twoim miejscu poradziłabym do lekarza, bo to może być np. spowodowane zaburzeniami hormonalnymi.

____
ale się rozpisałam :mrgreen:
julianka

Post autor: julianka »

[quote:c51c609962="Ballet Dancer"]Mam 140 cm i ważę 15 kg.[/quote:c51c609962]

Jedyne co mogę napisać to: "O Jessu......." i wstrzymać oddech :shock:
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

hmmm...już kiedyś tu zawitała forumowiczka i jej hmmm....mało wiarygodne posty też wzbudzały podejrzenia....niewymieniając nazwisk oczywiście.......nie wiem czy to chęc zaimponowania, czy to że jest to internet i można trochę nagiąc prawdę, czy rzeczywiście masz dosyc nietypową wagę, ale ja niedokońca wierzę, gdyż 15kg to waży moja 3-letnia siostra......
fantasmagoria

Post autor: fantasmagoria »

wiesz, Georgia, może to tylko zepsuta waga, ale podtrzymuję to, co napisałam kilka postów wyżej, choć też uważam, że ta waga wygląda mało wiarygodnie
Ballet Dancer

Post autor: Ballet Dancer »

Byłam u lekarza i powiedział mi że jestem szczupła i nie wysoka ale nie jestem ani chora ani nie mam problemów ze zdrowiem tylko to przez to że dużo trenuję, a ja mam 14 lat.
Dziękuję za radę o lekarzu, bardzo pomogła :)
A wagi to ja w domu nawet nie mam ale musiałam odnowić badania lekarskie i tam zawsze mierzą i ważą.
Elliot

Post autor: Elliot »

to jest fizycznie niemożliwe żebyś tyle ważyła, wiec radzę spojrzeć na wyniki badań, albo zakupić wagę. same kości dziewczyny w Twoim wieku powinny ważyć około 10 kilo... :roll:
Ballet Dancer

Post autor: Ballet Dancer »

Ale to jeszcze zależy od tego jak się jest zbudowanym i ile ma się wzrostu, a ja jestem niziutka bo dzieci mnie przerastają i jestem bardzo chuda, tylko trochę żebra mi wystają, ale nie mam ani anoreksji ani bulimii. Mam tylko niedowagę o 5 kilo więc muszę utyć, znacie jakieś sposoby?
Iluane

Post autor: Iluane »

No cóż... stary, sprawdzony sposób: Jeść więcej :D
ODPOWIEDZ