Zagraniczne szkoly baletowe/szkoly tanca

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
sisha945

Post autor: sisha945 »

moze mało inteligentne pytanie, ale mój angielski jest kiepski, i nie wszystko rozumiem ze strony.
mianowicie, samemu trzeba sobie organizować noclegi itp? Cena 550Ł to oplata za same warsztaty?
Odetta

Post autor: Odetta »

no tak 550 za 2 tygodnie zajęć. wszystko inne musisz załatwiać sobie sama. trochę dużo, ale czego nie robi się by spełniać marzenia ;)
Nati

Post autor: Nati »

a czy jest ktoś kto stuidiuje, studiował w Rotterdamie?
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

Także chciałabym się właśnie dowiedzieć o Codarts w Rotterdamie. Czy ktoś z Was tam studiuje/studiował? Czy może próbował się tam dostać? Czy w ogóle orientujecie się czy trzeba być np. po szkole baletowej? Przeczytałam wszystko na ich stronie,ale wciąż się zastanawiam jaki poziom trzeba reprezentować żeby tam się dostać.
sisha945

Post autor: sisha945 »

Inaenko :)
czy wymagali od Cb zdawania jakichś testów typu TOEFL, SAT ?
inaenka

Post autor: inaenka »

Ja, jak możesz zauważyć, chodzę tam na zajęcia wieczorem, nie do szkoły ( :( ). Natomiast wszystkiego, a przynajmniej większości rzeczy możesz dowiedzieć się ze stronki
http://www.northernballetschool.co.uk/index.htm

o zagranicznych studentach masz tutaj:
http://www.northernballetschool.co.uk/Site/course/application_details.htm
LilyVampire

Post autor: LilyVampire »

Pozwólcie, że odświeżę temat :D
Interesuje mnie drezdeńska Palucca - czy ma ktoś jakieś rzetelne informacje na jej temat?
Gdzieś w wątku wyczytałam, że nie ma tam studiów /które mnie interesują/, ale na stronie Palucci jest na ten temat informacja /chociaż właściwie więcej można znaleźć na DAAD/.
Może ktoś wie jak wygląda sprawa z tymi studiami, rekrutacja, wymagany poziom, dokumenty etc.?
black_swan

Northern School of Contemporary Dance

Post autor: black_swan »

Witam,
chciałabym się dowiedzieć od osób, które uczyły się w Northern School of Contemporary Dance(bardzo zainteresowała mnie ta szkoła) albo mają tam znajomych, czy trudno jest się tam dostać, czy osoby które nie chodziły do osb mają możliwość się tam dostać? zastanawiałam się czy gdybym w tym roku zaczęła ostro trenować (m.in. też zawiesiłabym obecne studia) to czy byłoby realne dostać się tam w przyszłym roku...
Nie rozumiem też za bardzo podziału kursów, gdybym się starała tam dostać to na początku jest Foundation Course, a dopiero po skończeniu mogę zacząć BPA (Hons)?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź :)
TsukinoB

Post autor: TsukinoB »

wedlug mnie Wielka Brytania -Londyn glownie jest jednym z najlepszych miejsc w Europie jesli chodzi o taniec, balet miedzy innymi rowniez. w zaleznosci oczywiscie od wieku tancerza ale polecam wgelbic sie bardziej w wyszukiwaniu w uk.. :smile: :smile:
Łyżka

Royal Academy of Dance

Post autor: Łyżka »

Witam
czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda rekrutacja na RAD,jakie wymagania trzeba spełnić?
ODPOWIEDZ