OSB w Warszawie

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Bo w ostatnim czasie warszawska OSB wychodzi z takiego założenia. Teraz nie ma szansy dosyać się tam wyżej niż do 1 czy 2 klasy...
Odetta

Post autor: Odetta »

cóż ja wiem ze sprawdzonych źródeł iż dwie dziewczyny skończyły osb w warszawie dochodząc tam w 7 kalsie. jedna była nawet na konkursie złote pointy , a obie skończyły szkołę z dobrymi wynikami. więc myślę że jeśli ktoś jest na wyrównanym poziomie co w osb ( w danej klasie) , jest pełen zapału do pracy i ma warunki to na pewno trzeba spróbować pójść na przesłuchania.
Lorenzo

Tak, to prawda tylko, że to było już kilka lat temu.
Trzeba też zaznaczyć, że te dwie dziewczyny już wcześniej bardzo dobrze tańczyły, brały udział w konkursach i ich poziom był nawet wyższy niż w klasie, do której zdawały.
W tamtym roku dyrekcja wyraźnie powiedziała, że nie przyjmuje wyżej niż do 2 klasy.
Odetta

Aha. To stwierdzam że nie powinni dawać ludziom złudnej nadziei, mi na przykład powiedziano że mogę przyjść spróbować i może akurat mi się uda. ;/
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

Przepraszam bardzo ale chyba z kmś mnie pomyliłyście pisząc tamte opinie . Na forum jestem od niedawna, naprawdę .

A ja próbuję w tym roku lecz wiem że pewnie się nie dostanę, ale spróbować warto i może moja młodsza siostra pójdzie .
Black_Lady

Post autor: Black_Lady »

:569: Mam 12 lat i od dawna marzę, aby dostać się do szkoły na moliera. Podkreślę, że kiedyś chodziłam na balet i jestem troszkę rozciągnięta (ze stopami robię co chcę), ale trochę gorzej wygląda sprawa ze szpagatem.Jestem szczupła - suchy baadyl. :roll: Czy mam szansę tam się dostać? I jak takie przełuchanie wygląda? Kiedyś słyszałam, że tam na przesłuchaniu jest się w samych majtach (dziewczyny też, bez staników :shock: ) Z góry dziękuję :wink:
nathaliye

Post autor: nathaliye »

po pierwsze temat przeznaczony do Twoich próśb jest tu:

http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2842&postdays=0&postorder=asc&start=450

po drugie [quote:e10cc91627="Black_Lady"]Kiedyś słyszałam, że tam na przesłuchaniu jest się w samych majtach (dziewczyny też, bez staników :shock: )[/quote:e10cc91627]

nie wiem co w tym jest szokującego, to jest szkoła szukająca odpowiednich proporcji fizycznych i musi dokładnie obejrzeć ewentualnego kandydata, więc zdjęcie stanika nie robi na nich żadnego wrażenia
Odetta

Będzie ci się trudniej dostać do szkoły bo masz 12 lat, a do OSB przyjmują w wieku lat 10. Sądzę jednak że powinnaś spróbować i pójść na audycje (nic mi nie wiadomo o żadnych majtach), szczególnie jeśli jak mówisz masz predyspozycje. Z tego co się orientuje audycje odbywają się ok. maja. Do tego czasu pracuj więc nad szpagatami i rozciągnięciem a jeśli masz taką możliwość to zapisz się do jakiejś szkoły tańca (prywatnego sb) na lekcje klasyki by przypomnieć sobie jej podstawy. no i życzę powodzenia
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

A ja włanie w wieku 13 lat chcę iść do OSB w Warszawie . Tylko wiem że pewnie to nie możliwe . Ja słyszałam tak jak ty że bez staników w samych majtkach i to prawda . A chcę chodzić do Prywatnej szkoły baletowej ale w warszawie chyba nie ma ;(
Lorenzo

Jest prywatne studio baletowe na Moliera:)
Spora część nauczycieli uczy także w OSB i w studiu.
ODPOWIEDZ