dance avenue school - Toruń

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Powie coś ktoś konkretnie o grupie dla starszych z klasyki? Czy dla starszych to oznacza od razu dla zaawansowanych? Czy mogą tak też chodzić ludzie powyżej 16 lat, którzy jeszcze nie tańczyli? Bo konkretnie nikt tego czyba nie powiedział. Jak w ogóle jest na klasyce? Pożądnie, jak w OSB? Czy różnią się bardzi te zajęcia?
justis

Post autor: justis »

Z tego co mi wiadomo to Puenta zmieniła się w Teatr tańca (taki młodszy Teatr tańca Efekt hehe)
a grupa baletowa jest dla małych dzieciaczków,ale niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwy :)
Odetta i Odylia

Post autor: Odetta i Odylia »

Cześć fanatycy tańca!
Strasznie chciałabym się zapisć na klasykę i jazz?
Czy zajęcia nadal prowadzi pani Tłokińska i pan Łukowski?
No i kiedy się one odbywają?!
Nie mogłam nic znależć na stronie szkoły :(
lailana

Post autor: lailana »

odkopuje stary temat, bo poszukuje szkoły/kursu baletu klasycznego w Toruniu [zajęcia dla początkujących-dorosłych]; czy szkoła dance avenue school nadal istnieje? Bo jakoś w necie nie mogę jej znaleźć a link który podałyście jest już nieaktualny...
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

Niestety( a może stety), owa szkoła już nie istnieję.
lailana

a istnieją jakiekolwiek i gdziekolwiek zajęcia dla dorosłych?
lailana

a istnieją jakiekolwiek i gdziekolwiek zajęcia dla dorosłych?
Inulek

Post autor: Inulek »

O klasyce nic mi nie wiadomo w Toruniu, ale są świetne zajęcia z jazz dance'u z Piotrem Jagielskim (także dla dorosłych) w jego szkole, gdzie jest naprawdę sporo klasyki. Polecam
gonia

Post autor: gonia »

Uczęszcza ktoś/uczęszczał do owego przybytku-cuda zwącego się Jagielski DanceProject? Weszłam na ich stronę i kusi mnie klasyczny (Angelina Wieliczko- Skinder) albo współczesny (Marta Pańka) ale nie wiem, czy warto? I czy w ogóle poziom początkujący to nie jest tylko dla nieletnich? Jak w tej chwili wygląda cenowo? 90zł za 4 zajęcia w miesiącu to dużo? (trochę nie jestem "na czasie" z informacjami)
Inulek

Post autor: Inulek »

Witam,
Ja mam przyjemność uczęszczać do owego przybytku, zwącego się Jagielski Dance Project :wink: , ale na jazz. Miałam okazję brać udział w kilku zajęciach ze współczesnego u Marty Pańki i myślę, że naprawdę świetnie je prowadzi (polecam). O balecie na razie nic nie wiadomo, bo ruszają dopiero za 1,5 tygodnia. Pani Angelina jawi się sympatycznie - na razie tylko tyle mogę powiedzieć :) Balet jest podzielony na grupy: dla dzieci oraz dla młodzieży/dorosłych (od lat 13 wzwyż). Porównując wiek ludzi w grupach np. z jazzu, trudno powiedzieć, żeby były to zajęcia dla "nieletnich" - mamy ludzi od lat 13 do 30, a średnia wieku to ok. 20 lat :) Sądzę, że balet również przyciągnie ludzi dojrzałych, chcących spróbować czegoś nowego.
Co do cen, myślę, że są porównywalne do innych tego typu "fabryk tańca" :) w Toruniu. Ale jak to jest w innych miastach - zupełnie się nie orientuję.
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ