Balet dla dorosłych Kraków

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Lienka

Post autor: Lienka »

Ja chodzę do NCK i wydaje mi się, że można dołączyć w każdej chwili, przynajmniej do mojej grupy. Ja zaczęłam chodzić na zajęcia, kiedy trwały już od miesiąca, a później pojawiło się też parę osób. Nie wiem, niestety jak wygląda sytuacja w innych grupach, ani czy w nowym semestrze będą tworzone jakieś nowe grupy.
NesS

Post autor: NesS »

Właśnie dzisiaj planuje wybrać sie na zajecia do ncku.
Mam pytanie a Ty do jakiej grupy chodzisz i w ktory dzien?
Elin

Post autor: Elin »

Wie ktoś może jak obecnie wyglądają grupy u Pana Niedzwiedzia albo czy są prowadzone zajęcia na łąkowej ?
Wiktoria.M

Post autor: Wiktoria.M »

Podbijam wcześniejsze pytanie, czy można się jeszcze zapisać do grupy początkującej pana Niedźwiedzia? Czy cena pozostała bez zmian? Napisałam maila do tej szkoły, ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi. Z góry dzięki za informacje
kfviatek

Post autor: kfviatek »

ja mam pytanie.. czy ktoś się orientuje, czy Pani Aisza jeszcze prowadzi gdzieś zajęcia w Krakowie?
ostatnio patrzyłam na stronie ncku i widziałam, że coś się pozmieniało...
NesS

Z tego co wiem to Pani Aisza odeszła na emeryturę.
Ja uczęszczam do nck na grupę średniopoczątkującą do Agaty Wilk,zapraszam:)!
Bitter

Post autor: Bitter »

Ness: jak bardzo zaawansowana jest grupa średniopoczątkująca?

ja chodzę na zajęcia dla dorosłych na łąkową, pisałam też na początku roku szkolnego do szkoły w której prowadzi zajęcia p. Niedźwiedź, ale nie dostałam w ogóle żadnej odpowiedzi.
NesS

Hmmm...
Nie wiem w jakim sensie pytasz o poziom zaawansowania.
Ale może powiem pokrótce co robimy na tych zajęciach.
Większość ćwiczeń wykonujemy przy drążku, zaczęliśmy się uczy "kręcić" piruety, mamy też ćwiczenia po przekątnej, przeważnie skoki, na rozciąganie też znajdzie się czas.

Ja wcześniej miałam styczność z baletem mimo tego niektóre ćwiczenia sprawiają mi trudność.
Wiadomo nie robimy jakiś mega trudnych rzeczy, ale zdecydowanie widać różnice między grupą średnio początkującą, a tą która dopiero ruszyła bodajże 17 lutego.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam.

Jak coś to moje gg: 4762911:).
Megara

Post autor: Megara »

Cześć, jestem całkowicie zielona, jeżeli chodzi o balet. Mam już 19 lat i rzecz jasna zerową szansę na jakąkolwiek karierę ;-) Po prostu chciałabym tańczyć dla przyjemności i dla sylwetki. Znalazłam taką ofertę http://www.sempretaniec.pl/baletdorosli.html
i teraz czy ktoś mi może powiedzieć, jak to może wyglądać? Czy mogę przyjść taka zupełniwe bez przygotowania?
Lienka

Post autor: Lienka »

Jeżeli zajęcia dopiero się zaczynają i jest to grupa początkująca, to wydaje mi się, że możesz, w końcu grupy początkujące są dla ludzi, którzy nie mają żadnych umiejętności :)
ODPOWIEDZ