Evgenia Obraztsova

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Blanche

Post autor: Blanche »

Próby do Jeziora Łabędziego:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=zrKeqDY28fk&feature=feedu[/URL]
Debiut za miesiąc :).
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

cóż to jest za teatr?
Blanche

Moskiewski Akademicki Muzyczny Teatr im. Stanisławskiego i Nemrowicza-Danczenko. Evgenia jest tam artystą gościnnym.
Blanche

No i nagranie z debiutu, tylko wariacja Odylii i coda:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=j-L1sYaLDiY[/URL]

Dla mnie - duży zawód. Chyba liczyłam na naprawdę wspaniałą Odylię i Evgenia ani trochę nie spełniła moich oczekiwań. Zdawała się być spięta i zdenerwowana, brakowało jej naturalności (czyli tego, co jest jej największym atutem). Wydaje mi się, że technicznie nie było źle, fouettes imponująco szybkie, ładnie i "ostro" akcentowane ruchy, ale co z tego? Emocje - praktycznie brak, spojrzenie puste i bez wyrazu. Bardzo lubię Obraztsovą i bardzo przykro było mi to oglądać...
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Tak, widziałam to kilka godzin temu na fb i zgadzam się z Toba, nawet nie wiem, czy miałabym ochotę zobaczyc cały ten spektakl, bo to nie jest widocznie rola Evgenii. Za to Don Kichot to jej spektakl. Rozmawiałam z kimś, kto kilka dni temu widział ją w Marince w Don Kichocie i powiedział, ze to było mistrzostwo świata. Następnego dnia był Korsarz w Marince ale podobno wykonany tak, że aż ciężko było uwierzyc, ze tańczył ten sam zespół i to chodzi o cały zespół oprócz jednego Niewolnika, któy wypadł dosc dobrze.
Blanche

W przedstawieniu o którym mówisz niewolnikiem był Andrei Batalov, więc nie dziwię się, że wypadł dobrze ;).
Co do Evgenii to chciałabym zobaczyć Odettę - rola delikatna i subtelna może bardziej jej pasowała. Może.
Kasiek

Post autor: Kasiek »

http://www.youtube.com/watch?v=j-L1sYaLDiY

Evgenia jako Odylia..nie znalazłam Odetty..

Szczerze mówiąc wypadła średnio..Pewnie jako Odetta była perfekcyjna,ale tu brakło jej tego temperamentu..
Co sądzicie?
agata31

Post autor: agata31 »

ladne fouette ale bardzo malo przekonujaca w tej roli
nie podoba mi sie :sad:
sisha945

Post autor: sisha945 »

strasznie nie podobają mi się jej ręce, sa jakby tylko dodatkiem do nóg, bezwyrazową siłą napędową. Poza tym faktycznie słaby wyraz.
za to fouette (gdyby nie te potworne łapska :razz: ) do pozazdroszczenia :D
agata31

Post autor: agata31 »

obejrzałam jeszcze raz jakież ona ma zagubione oczy!
no i ta choreografia beznadziejna(przynajmniej mi się nie podoba)
a jej 3 pozycja w którymś momencie.. okropnosc
ODPOWIEDZ