Kostiumy baletowe a damska bielizna ;)
Mam takie głupie pytanie.. Czym dokładnie różnią się baletowe rajstopy od normalnych? Są z jakiegoś trwalszego materiału, nie mają szwów na palcach? Idę od września na balet dla dorosłych i nie chcę tracić kasy na kupowanie droższych rajstop na balet, skoro mogę kupić normalne taniej, chyba, że to jest istotna różnica?
Jeżeli to nieodpowiedni temat to przekierujcie mnie, ale innego nie znalazłam :)
Jeżeli to nieodpowiedni temat to przekierujcie mnie, ale innego nie znalazłam :)
-
ebaleciara
Jeśli chodzi o bieliznę pod kostiumem u mężczyzn to wyjaśnię. Jak najbardziej powinno się nie wkładać bielizny pod kostium, jest wygodnie i estetycznie. Ale od wszystkiego są wyjątki. Jeżeli kostium jest luźny to nie mogę sobie pozwolić na to by (...). Wtedy należy włożyć bieliznę tzn najlepiej bokserki. Oczywiście idealnie dobrane kolorem oraz muszą być mocno przylegające.
[color=blue:57ed8ef324]laliberte - a zauważyłes tytuł wątku "... a damsa bielizna"? więc z jednej strony rozumiem ze do każdego wątku masz coś do dodania, a z drugiej - pomysl czy zawsze trzeba (wykasowałam kilka Twoich wypowiedzi w wątkach ponizej takich jak "dobre pytanie", "zgadza się", "i ja tez popieram").[/color:57ed8ef324]
Raczej wiemy że w tańcu współczesnym z męską bielizną jest tak jak opisujesz, a w baletowych - w zaleznosci od rodzaju kostiumu, jednak z uwagi zarówno na wygode, higienę, jak i bezpieczeństwo (o estetyce nie wspominajac) tancerze noszą pod kostiumami scenicznymi bielizne typu wykła ale obciskajaca albo po prostu szpongi (do trykotów i coletu etc).
Administrator Kasia G
Raczej wiemy że w tańcu współczesnym z męską bielizną jest tak jak opisujesz, a w baletowych - w zaleznosci od rodzaju kostiumu, jednak z uwagi zarówno na wygode, higienę, jak i bezpieczeństwo (o estetyce nie wspominajac) tancerze noszą pod kostiumami scenicznymi bielizne typu wykła ale obciskajaca albo po prostu szpongi (do trykotów i coletu etc).
Administrator Kasia G