Wiedza o tańcu - materiał klas 1-3 w SB

Balet "od kuchni". Style i "szkoły" (np. rosyjska, francuska, włoska, duńska itp.), choreografia, pantomima, poszczególne balety, muzyka baletowa; historia baletu; zagadki;
raisa

Post autor: raisa »

Dobrze, prześlę.
Jeśli ktoś jeszcze chciałby coś takiego (to bardzo niedużo tekstu, bardzo ogólnie napisane), może mi napisać na PW. N
Nie bardzo bym chciała poprostu to tu zamieszczać, bo całość to słowo w słowo dyktowane przez nauczycielkę Wotu jej autorskiego programu nauczania i nie wiem, czy mam prawo to "publikować" na forum. Ma może ktoś takie informacje, czy jest to na pewno zgodne z prawem?

EDIT:
Jeśli którekolwiek z tych tematów was zainteresował albo byście potrzebowali to mogę przepisać i wysłać na maila bo i tak się w wakacje nudzę ;). Więc służę pomocą. Wiadomo, że nie mam tych informacji dużo, ale może komuś coś to da.
Aisha

Post autor: Aisha »

jestem nowa na tym forum i troche nie umiem się tym posługiwać, próbowałam wysłać do ciebie wiadomość, ale nie wiem co z tego wyszło. potrzebuję mniej więcej tego co Julia, ale jeszcze z 4 klasą, sory że tak wypisuję, ale to ważne. :) mój email jest w profilu
Giselle12

Post autor: Giselle12 »

chętnie poproszę notatkę :)
Julia.Tancerka

Post autor: Julia.Tancerka »

jeżeli ktoś posiada jeszcze jakieś materiały to ja jestem nadal chętna do pogłębienia swojej wiedzy :)
Aisha

a nie dostalaś tego tekstu od raisa? jak tak to mi wyślij, ppppppproszę!
Aisha

kupiłam sobie książkę "Taniec w teorii i praktyce" Olgi Kuźmińskiej, polecam jeżeli szukacie jakiś info o tańcu ludowym, klasycznym i ogólnie historii tańca to tam jest ich sporo :)
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

w [i:cbf6aa55a2]Wielkiej księdze baletu[/i:cbf6aa55a2] (szukajcie w empiku) też są informacje, ale ubogo z nimi. Ja jeżeli się załapię to też poproszę taka notatke.

PS rRaiso, a może będziesz skanoewać zeszyt i wysyłać zeskanowane info?
popo

Post autor: popo »

witaj. ja jestem zainteresowana wszelkimi informacjami które przerabialiście na lekcji wot'u więc każdą pomoc szczegolnie dotycząca nauczania 1 klasy

(I klasa:
1. Definicja tańca, baletu
2. Opisy Muz
3. Schemat sali baletowej i kostiumy ćwiczebne
4. Rodzaje tańca: klasyczny, nowoczesny, jazzowy, ludowy, pantomima, charakterystyczny, partnerowanie, towarzyski.
5. Wymagania dotyczące budowy ciała tancerzy
6. Schemat i struktura tańca klasycznego w OSB
7. Piotruś i wilk (balet- podstawowe informacje)
8. Różne rodzaje akompaniamentu do tańca
9. Cechy ruchu tanecznego)

chętnie przyjmę. Mój e-mail to agatka2839@interia.pl Pozdrawiam serdecznie
Chiaranzana

Post autor: Chiaranzana »

Partnerowanie to nie jest RODZAJ TAŃCA!
To jest jedna z wielu figur które występują w danym tańcu np; w tańcu ludowym. w tańcu klasycznym itp.
A co znaczy Opisy Muz? Muza Tańca jest tylko jedna, reszta raczej nie dotyczy tańca.
A jakie są cechy ruchu tanecznego?
Shecharchoret

Post autor: Shecharchoret »

[quote:194eb6fdd6="Giselle12"]PS rRaiso, a może będziesz skanoewać zeszyt i wysyłać zeskanowane info?[/quote:194eb6fdd6]
Czy nadal jest możliwość taka jak powyżej? Jeśli tak, ja bardzo bym prosiła :)
ODPOWIEDZ