W zeszłym tygodniu kupiłam córce pierwsze pointy: sansha liryca- na ten model namówiła nas osoba sprzedajaca w sklepie baletowym ( II klasa baletowa, córka doszła w tym roku), jednak Pani od baletu doradziła,żeby je wymienić. Podobno są za twarde. Spróbujemy inne :)
Cześć mam pytanie! Bardo proszę o jakąś radę w komentarzach!
Czy pointy Sansha Ovation 3/4 rozm. 9 X będą nadawały się dla początkującej stopy, rozmiar <butów> 38-39, szerokość ok 9cm?
Ja również mam pointy Sanshy (Recital i Legende 909), ale przy szerokości stopy ok.9,5 cm mam rozmiar z tęgoścą W, ponadto używam wkładek, więc pointy tęgością X mogą okazać się zbyt szerokie. Najlepiej będzie upewnić się, czy masz możliwość wymiany point na inny rozmiar. Ja kupowałam internetowo w krakowskiej Etuidzie i z wymianą nie było żadnego problemu...
Co do samego rozmiaru - moje pointy to 8W, a na co dzień noszę rozmiar 37. Jeśli to Twoje pierwsze pointy, to rozważ zakup wkładek - zajmują one jednak w boxie trochę miejsca, w moim przypadku oznaczało to wybór point o rozmiar większych.
ja na Twoim miejscu wziełabym (minimum) 10 W..
tez mam stope 38- 39 i w sanshach 10 była na mnie ledwo ledwo.. bez zadnego miejsca na wkładke. ale to na prawde indywidualna sprawa ;)
"Jednak powinnaś chyba wziąć 8 a nie 9", "ja na Twoim miejscu wziełabym (minimum) 10 ", kurcze, pogubiłam się :D Czyżby nici z kupowania na aukcji?... <chociaż kurcze, nie chce kupować w sklepie, bo mam wrażenie, że jest co najmniej dwa razy drożej- na allegro te pointy o których piszę, są za 75zł, nowe, ze wszystkim...>
[quote:4bcc2b1f03="martini_rosso"]8W, a na co dzień noszę rozmiar 37[/quote:4bcc2b1f03]
jak juz to bierz 9, bo 8 mysle ze beda za małe...
ale niech ktos inny sie moze wypowie :)