Książki o małych tancerkach i dla małych dzieci o balecie

Balet "od kuchni". Style i "szkoły" (np. rosyjska, francuska, włoska, duńska itp.), choreografia, pantomima, poszczególne balety, muzyka baletowa; historia baletu; zagadki;
piri_piri

Post autor: piri_piri »

Zanalazłam "Baletową Rodzinę" na allegro...
http://www.allegro.pl/item430177489_baletowa_rodzina_mabel_esther_allan_unikat.html

szkoda, że nie mam kasy :cry:
nati853

Post autor: nati853 »

tak zaczarowane baletki polecam!!
Podobno była wersja kinowa.. z Emmą Watson!!(Hermoina Granger z Harry Potter) :lol:
just_me

Post autor: just_me »

http://www.imdb.com/title/tt1083845/

Tak a propos tego filmu :)
Czajori

Post autor: Czajori »

Dziewczyny, ale zrobiłyście offtop! Tu rozmawiamy tylko o serii "Baletnice", o innych książkach związanych mniej lub bardziej z baletem jest temat w Pogadalni i tam proponuję kontynuować dyskusję. :694:
zosia113

Post autor: zosia113 »

Może kupię sobie jedną z tych książek. Nam jedną fajna książke szkoła, balet, pierwszy całus :) Polecam!
estelle

Post autor: estelle »

czy zna ktoś jeszcze jakieś ksiązki baletowe oprócz; baletek, marzeń malwiny oraz szkoła, balet, pierwszy całus?
Eureka

Post autor: Eureka »

moja mała wypozyczyła ze szkolnej biblioteki dwie ksiązki z serii : "różowe baletki".
Ma 11 lat i bardzo jej się podobają, mówiła,że jest cała seria.
Odetta.

Post autor: Odetta. »

estelle, zaczarowane baletki - baaardzo wciągająca książka ;D
estelle

Post autor: estelle »

wiem że różowe baletki- napisałam w skrócie baletki :) No i polecam bardzo Mai Plisieckiej biografię- Ja MAJA PLISIECKA. Fajna gruba książka :)
Merill

Post autor: Merill »

Książkę Ja, Maja Plisiecka ciężko dostać, ale rzeczywiście niesamowita.

Jeśli chodzi o te z początku wątku - ja mam cztery, tytułu ostatniej nie pamiętam ale była też o Malwinie :)

Jeśli chodzi o Zaczarowane baletki to jest to jedna z lepszych książek jakie czytałam (zwłaszcza o balecie). Autorką jest Noel Streatfeild, można poszukać w bibliotekach na dziale dziecięco-młodzieżowym (ja czytałam w serii Klasyka, to są książki z czerwonym chyba grzbietem i czerwoną "wstążką" na górze okładki gdzie jest tytuł i autor; od jakiegoś czasu usiłuję kupić tą książkę ale łatwo nie jest). Jeśli chodzi o film, to rzeczywiście grała tam Emma Watson, można obejrzeć na chomikuj.pl
ODPOWIEDZ