Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Mia1887

Post autor: Mia1887 »

Tak naprawdę to bez różnicy w jakim to mieście, byle mnie przyjeli, moge nawet klase powtarzać!
Eureka

Post autor: Eureka »

Dziewczyny, jeżeli marzycie o nauce w szkole baletowej, koniecznie spróbujcie swoich sił!
Moja córka dostała się do II kl baletowej , więc mogę napisać z doświadczenia jak to jest... do nadrobienia oczywiscie jest taniec, ale pamiętajcie też, że w OSB od I klasy jest np język francuski . Oprócz tego, dla nas "problelem" okazała się muzyka, gdzie klasa zna nuty i się nimi posługuje- a które dla mojej córki to czarna magia :wink:
Estelle1

Post autor: Estelle1 »

Ile razy w tygodniu mają francuski? gdzie sie dostała?
Mia1887

napisałąm, do wszytskich, wszyscy mi odpisali, i napisami żebym przyjechała sprawdza moja sprawność itp, tylko w Poznaniu mi napisali, że nie bo to za późno.
Tak myśle, gdybym w tym roku nie zdała, to teoretycznie bym musiała kalse powtarzać i wtedy w OSB bym poszła do IV kl baletowej.
Mia1887

[quote06="Estelle1"]Hmmm.. 5 klasa w Gdansku to ciezko.. Mieszkasz w elbglagu to i tak musisz zamieszkac w internacie, wiec nie wiem czy byla by roznica gdyby zdawac do poznania. Tam są wieksze szanse..[/quote06]

Napisali, mi ,, że niestety ale jeśli ktoś dostanie się poźniej ma kłopoty z nadrobienie,, cyli w delikatny sposób napisali mi, że sory jestem za stara :)
Estelle1

Napisali kategorycznie ''nie, bo jestes za stara i koniec" czy ze raczej to bardzo malo prawdopodobne? Bo jak to drugie to próbuj i tak!
Mia1887

tak mi napisali ,,Do szkoły baletowej przyjmowane są dzieci po ukończeniu kl. III lub IV szkoły podstawowej.
Uczeń przyjęty w terminie późniejszym ma problemy z nadrobieniem materiału szczególnie z tańca klasycznego, który jest przedmiotem głównym ,, sorry ale Eg a Poznań to kawałek drogi, sorry nie mam tyle kasy żeby jechać ne drugi koniec Polski skoro oni i tak mnie nie przyjmą. W Wawie napisali że to czy mnie przyjma zależy od tego jaki teraz mam pozimiom i mam przyjsc na dzien otwarty, w łodzi tak samo. Tak węc do poznania nie jade bo po co? Skoro oni juz uważaja że bede mieć problemy z nadrobieniem materiału
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Dla mnie to nie brzmi jak odmowa, ale uświadomienie potencjalnego kandydata i traktowanie go poważnie. Jeśli uważasz, że podołasz z nadrobieniem materiału to próbuj. Moim zdaniem to jest akurat "zdrowe" podejście, że od razu informują, ze można mieć kłopoty a nie mówią "przyjeżdżaj, napewno warto zawsze spróbować", tzn. oczywiście warto! ale trzeba wiedzieć z czym to się wiąże:)
Mia1887

Do Gdańska mam bliżej, napisałam do nich, to dyrektor mi napisał, że skoro tańczę od 6 r.ż to znaczy, że coś umiem, ale niestety musiałabym powtarzać klasę, mam przyjechac, on osobiście sprawdzi czy się nadaje, tak więc najpierw pojade do gdanska, a dopiero potem inne miasta, co sądzicie o OSB w Gdańsku? Dobra szkoła?
Estelle1

Gdansk to najlepsza szkoła baletowa w Polsce (przynajmniej jedna z ) Raczej bardzo zadko kogo przyjmują do 3,4 klasy a co dopiero do 5. Ma najlepsze wyposazenie (gabinety odnowy biologicznej, i prepiekne duze sale, teren zielony). To chyba jedyna skzola w polsce gdzie nie zwracaja uwagi na grubosc (moze zwracają, ale napewno nie wywalą kogos grubszego ze szkoly ) Chyba z gdanska najwiecej ma prace w rteatrze wielkim. Polecam szkołę, no ale jest ona dla zdolnbiach. W tym roku z tamtąt wywalili osobe z 3 klasy, to moja kolezanka- adagio- na 90 * piruety na pointach- jak dla mnie super napewno gdyby przeniosla sie do innej baletowki miala by 4,5 ... z egzaminu miala dwójkę.... Napewno trzeba byc tam bardzo rozciagniętym, bez [ba8]wszystkich[/ba8] szpagatow nie przymą.... :)
ODPOWIEDZ