Sergey Popov

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Ali

Post autor: Ali »

[quote:1d6906e620="venus-in-furs"]Pronk jest Pronkiem a Popov Popovem (...) porównania nie da się uniknąć.[/quote:1d6906e620]
Tak, tak, to oczywiste, ale za to Popov jest takim słowiańskim Tchnieniem!
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

O kurczę - nie sądziłam jakiś czas temu, ze uda Ci sie znalesc na plus coś co ma Popov a nie ma Pronk, a musze powiedziec, ze Ci się udało. Bardzo trafna uwaga - istotnie jeżeli tchnienie ma byc uosobieniem słowiańskości, to mulatowaty gośc z wyglądem Pronka mniej do niego pasuje niż Popov. W przyszłym sezonie może jednak przejade się zobaczyc Popova.
Ali

[quote:137870d2a3="Sagittaire"]musze powiedziec, ze Ci się udało....[/quote:137870d2a3]
Fuj, jak zimno... Ale cieszy mnie przynajmniej, że co do Popova znaleźliśmy jakiś strzęp porozumienia. Jest "arystokratyczny" i "słowiański" - i to nas już łączy. To dobrze wróży, jednak poczekajmy do jego najbliższego Solora. Może posuniemy się razem nieco do przodu?
Sagittaire

No nie wiem, jak po Solorze oszaleję na jego punkcie, to się zrobi nudno. Lepiej dla forum by było, gdyby mnie doprowadził do szewskiej pasji, Ty byś uspokajał moje wzburzenie, ja byc sie broniła i przynajmniej na forum nie byłoby takiej martwicy jak jeszcze 2 miesiące temu :mrgreen:
A z tego co słyszę, to dosłownie KAŻDY, kto widział go teraz jako Tchnienie jest zadowolony. Nawet przeciwnicy Popova, a zatem można chyba polecac śmiało go w tej roli.
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

A miałam na Bajaderę nie iść. Nakręciliście mi ciekawość! :D
Sagittaire

Nie no Venus - bez przesady - jak mówiłam w pewnych rolach on jest OK ale pewne są poza jego zasiegiem.
venus-in-furs

No właśnie chcę się naocznie przekonać, czy ma dobry sezon, czy miał dobry występ.
Ali

[quote:bbf24be276="venus-in-furs"]No właśnie chcę się naocznie przekonać...[/quote:bbf24be276]
I słusznie. Idź Venus i zaufaj swojej ocenie. A popatrz też przy okazji na Marię Żuk w roli Nikii - sam jestem ciekaw, bo wydaje mi się, że naprawdę rośnie nam w Warszawie prawdziwa balerina.
venus-in-furs

Już raz ją widziałam w tej roli, podobała mi się bardzo i nie sądzę, żeby miało być inaczej tym razem, raczej nie zdarzają jej się "gorsze dni".
Sagittaire

Tu akurat się zgadzam. Cudowna, rosyjska szkola.
ODPOWIEDZ