Gdzie kupić pointy?

Adresy i linki do sklepów. Dyskusje na temat producentów. Informacje o nowych sklepach.
Skyscraper

Gdzie kupić pointy?

Post autor: Skyscraper »

Hej.
Jeżeli było to przepraszam, ale szukałam (może za słabo, nie wiem) i nie znalazłam. Ale ciekawi mnie gdzie kupić pointy, ponieważ niedługo muszę sobie kupić. A więc...? :)
alsaganek

Post autor: alsaganek »

Moim zdaniem to zależy, czy chcesz kupić przez internet, czy może w 'namacalnym" sklepie. Zależy to również od miasta w którym mieszkasz.
Muguet

Post autor: Muguet »

.
.
.
sisha945

Post autor: sisha945 »

z tą absolutnie niezbędną wizytą to bym nie przesadzała :razz: Ani jednej pary point nie przymierzyłam przed kupieniem, a wszystkie były dobre :smile:
Jednak jeśli mieszkasz w lub obok miasta gdzie jest sklep baletowy, to warto się wybrać:)
Skyscraper

Post autor: Skyscraper »

A jaki sklep internetowy polecacie? :)
Odetta.

Post autor: Odetta. »

Ja polecam elite, mają Grishko, bardzo szybka przesyłka i ceny też przyzwoite, do point troczki są gratis, a nie tak jak niektórzy każą kupować oddzielnie. A jeśli chodzi o Sanshę to pas de chat, reszta sklepów jest bardzo droga ;p
alsaganek

Post autor: alsaganek »

Scyscaper nie chcę się mieszać w Twoje życie czy coś w tym guście, ale przypadkiem widziałam Twoje konto na zapytaj.com.pl i Twój blog. Po tym co przeczytałam wiem, że chcesz uczyć się stać na pointach sama. Osobiście odradzam Ci ten pomysł. Ja dopiero zaczęłam taniec w pointach i jest to bardzo trudne tylko, że mnie stawać uczy nauczyciel a nie np.youtube. Sugeruje byś przeczytała forum dokładnie, szczególnie ten temat: http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=1296
Decyzja należy do Ciebie, ja bym poczekała na zgodę nauczyciela :)
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Czy w Polsce dostanę gdzieś pointy Freed Of London, Capezio lub Bloch? :smile:
martini_rosso

Post autor: martini_rosso »

Blochy są na pewno w krakowskiej Etiudzie: http://www.etiuda-online.pl/.
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Freedy dostaniesz na allegro (czasami się zdarzają), ebay lub w TW jeśli masz jakąś znajomą tancerkę:)
Capezio ebay i Pas de Chat ma jakieś (hahha) 2-3 pary:), ale mogą chyba sprowadzić.
Bloch w Etiudzie, Allegro, Ebay (bardzo tanio):)
Tylko wszystkie te firmy robią mało wytrzymałe pointy w porównaniu do Grishko czy Russian Pointes.
ODPOWIEDZ