OSB w Bytomiu

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
julianka

Post autor: julianka »

ladanseuse, czy to ty wychodzisz jako pierwsza? bo tak mi się wydaje...
ladanseuse

Post autor: ladanseuse »

[quote:95e364889a="julianka"]ladanseuse, czy to ty wychodzisz jako pierwsza? bo tak mi się wydaje...[/quote:95e364889a]

mhm.. no i później tam kilka razy.. i na koniec..
Spidi

Post autor: Spidi »

wlasnie wrocilam z kocenrtu uczniow bytomskiej baletowki-troche wystepy trwaly,mam teatr pod nosem a rozpoczelo sie o 18. Powiem na razie tyle-bardzo mi sie podobalo!
pocykalam na sam koniec(uklony,zyczenia) kilka fotek,ale tak slabej jakosci,ze do pelni beznadziei brakuje tylko palucha na obiektywie :neutral:
ktoras z forumowiczek brala udzial?ktore czesci tanczylyscie i jak sie oceniacie? :smile:
julianka

jaaa tańczylam :D Tańczyłam w Krakowiaku (tym na prawie samym końcu) oraz w układzie z klasyki do muzyki z "Córki źle strzeżonej". Grupowe tańce w Krakowiaku wyszły bajecznie, ale soliści spóźniali, albo robili nierówno. Za to klasyka wyszła na tyle pięknie, że nasza nauczycielka baaardzo nam podziękowała za ten występ :)
Spidi

Julianko,bardzo podobaly mi sie tance ludowe,wszystkie wyszly dobrze moim zdaniem :smile:
nie znam sie na technicznie stronie tanca na tyle,zeby kogokolwiek pouczac co zrobil zle,ale nawet oko laika dostrzeze zachwiania w popisach solistow.biedna ta dziewczynka,ktora sie przewrocila,ale widac,ze jest mocna,ani sie nie skrzywila-ja bym pewnie reszte dotanczyla ze lzami w oczach :wink:
zwrocilam uwage na bardzo miekkie ruchy dziewczyny o egzotycznej urodzie,naprawde pieknie pracowala rekami :) moje serce podbila dziewczynka ktora w 'twist & shout' beatlesow wystepowala w jaskrawozielonym ubraniu(swoja droga te stroje ohydne i wstretne,ale to chyba 'zasluga' GTMu bo to z ich przedstawienia wyrwany kawalek)- ta dziewczynka tak niesamowicie czula moc rock&rolla ze buzia mi sie smiala przez caly wystep! inni tez robili wszystko poprawnie,ale ona zdeklasowala nawet tancerzy GTMU w sile wyrazu,byla doskonala :mrgreen:
do tanca wspolczesnego sie nie odniose,bo nie lubie tej formy i juz.
Smiem tewierdzic,po tym co zobaczylam,ze bytomska baletowka stoi na wysokim poziomie-co prawda moja ocena nie jest zbyt kompetentna,ale chyba zwykly widz tez ma prawo sie wypowiedziec :wink:
stroje w wiekszosci przypadkow byly bajeczne,naprawde piekne,niechlubnym wyjatkiem byly kostiumy z dolem jak w szortach czy tez bokserkach,cialo jakosc nieciekawie wyglada w takim kroju galotek.
oprawa muzyczna-moim zdaniem niezbyt wysokich lotow,nie lubie takiego spiewania na pol gwizdka,czulo sie ze wokalisci(wokalistka-solistka) nie wykorzystuja wszystkich mozliwosci swojego glosu,a ja dodatkowo jako zatwradzialy konserwatysta nie lubie udziwnian w aranzacjach :razz:
Gratuluje Julianko pieknych wystepow Tobie i reszcie szkoly :smile: pozdrawia was dziewczyna w fryzurze na julie tymoszenko w drugiego rzedu :lol:
(jesli jestes zainteresowana,moge podeslac te kilka zdjatek ktore zrobilam )
julianka

Dziękuje za pochwały, po feriach wszystkim przekażę :)
Spidi

dziewczeta, czy ktoras z forumowiczek zatanczy moze na gali 29 maja? bardzo chcialabym sie wybrac, mam nadzieje ze zdaze zajechac z uczelni:)

kurcze,teraz sie zorientowalam,ze to bylo w kwietniu :/ kurcze, a plakaty ciagle wisza i mnie myla :(
swanlakeballet

OSB BYTOM

Post autor: swanlakeballet »

Hej dziewczyny !
Wybieram się do OSB w Bytomiu, a raczej bardzo bym się chciała dostac , ale nie wiem jak to będzie.
Po zwiedzeniu szkoły na dniach otwartych jestem nią totalnie zauroczona. Wiem , że Bajaderka mogłaby mi coś więcej powiedziec, chodziłaś tam i wróciłaś do Krakowa , prawda ?
Nie jestem zbyt dobra , ale jestem umówiona na wstępne przesłuchanie do 3 klasy gim ( VI baletowa) , potem okaże się jak będzie dalej.
Interesują mnie informacje , czy bardzo wysoki jest poziom w VI klasie , i czy kojarzysz może Panią Koj - mogłabyś coś o niej powiedziec, jakim jest nauczycielem, pedagogiem, jaki ma stosunek do ucznia itp.
Z góry dziękuję. [/quote]
Estelle1

Post autor: Estelle1 »

Niestety wydaje mi sie ze nie ma prawie zadnych szans. sama dostalam sie do do 5 klasy osb w bytomiu , odeszlam po roku. nie wytrzymalam. Jezeli nie masz opanowanego programu klasy 6 nie ma szans,, musisz miec go perfekcyjnie opanowane wszytkie cwiczenia bo nie bd nadrabiac. I raczej zero baletowej nadwagi. czyli 120 odjete od wrostu .
Do bytomia raczej trudno sie dostac.
Nie wytrzymalam psychicznie. nacisk na wage, program, warunki.. Kazdy dzien zmienial sie w koszmar. Nie radze probowac,k 6 klasa jest za daleko. musisz byc naprawde wybina. A gdzie chodzisz w krk? sama jestem z niego.
julianka

Przyjęli do naszej OSB dziewczyne do VII klasy (wcześniej chodziła do Capitolu we Wrocławiu). Szkołę skończyła normalnie. Ale Estelle ma rację, ciężko jest jak się chodzi od początku, a co dopiero jak od staaaarszej klasy. Ale zawsze warto spróbować.
A co do p. Koj. Nie mam z nią lekcji, ale wydaję się być bardzo miła. Zawsze serdecznie odpowiada na 'dzień dobry' itp. Dziewczyny, które mają z nią zajęcia też sobie ją chwalą :) A, i bije od niej (od pani) taki.... baletowy majestat :D Zawsze tak 'lekko' chodzi, wyprostowana i z uniesioną głową. No po prostu widać, że jest tancerką :)
ODPOWIEDZ