Przedstawialnia

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Natka5151

Post autor: Natka5151 »

Witam ! Nazywam się Natalia i mam 13 lat. Od pewnego razu zafascynowałam się baletem i zakochałam się w nim <33. Lecz niestety nie mogę go tańczyć, gdyż jestem strasznie mało rozciągnięta , nie umiem mostka ( nie mam garba, ani nic z tych rzeczy, ale jakoś mi nie wychodzi xdd ) i parę innych przyczyn. Bardzo bym chciała tańczyć balet i będę do upadłego się starać !!! A co ! A i moje zainteresowania to głównie taniec ( tańczę modern jazz, lecz chciała bym balet ), lecz także zwierzaki xdd Interesuję się klasyfikacją biologiczną i rozpoznawaniem poszczególnych ras. Przyszłość to głównie dobra szkoła i studia po kierunkiem lekarz weterynarz. A po gimnazjum pójdę do technikum i będę uczyć się na technika weterynarii <33 Studia może gdzieś za granicą ( mieszkam w Polsce ), hmm... jeszcze mam czas :D. Mam kilka zwierzaków : 2 psy, kota i papugę. Wszystkie kocham <33 Jeden pies to kundelek, a drugi to labrador. Kocica to dachowiec. A papuga to nimfa. Mam niestety rodzeństwo ( starszego brata ;/ ), które mnie wkurza ;p Ale takie uroki bycia młodszym ;// Ulubiony owoc to granat i arbuz, chociaż mandarynki też uwielbiam. Ale te dwa takie najjj ... mmmm... :P. Lubię kolor niebieski i zielony oraz żółty. Nielubię kiedy ludzie ubierają się cali na czarno i szaro, kocham kiedy ludzie ubierają się w jasne kolory. :) A i jeszcze jak skończę studia i zarobię trochę to wyjadę mieszkać do USA. :) Niegdy w Polsce, niby piękny kraj, ale mnie tak niczym szczególnym nie zachwyca. Kocham moją ojczyznę , ale kraju, jako tako nie lubię. xdd No to tyle :)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

No to może zaproszę tutaj Aliego, który nam ostatnio ożywił forum :)
Shecharchoret

Post autor: Shecharchoret »

[quote:1198a9c9ba="Natka5151"]Kocham moją ojczyznę , ale kraju, jako tako nie lubię.[/quote:1198a9c9ba]
Cóż za ambiwalencja :D Również miałam kiedyś papugi i również były to nimfy. Piękne i mądre to stworzenia. A co do ubierania się na czarno... osobiście nie widzę w tym nic złego. Wszak czerń pasuje do każdej okazji, wyszczupla, a dodatkowo jest kobieca, tajemnicza a nawet seksowna ;)
Witam w takim razie na forum i powodzenia życzę ;)
Nanami chan

Post autor: Nanami chan »

Witajcie :)
Już od jakiegoś czasu milcząco przeglądam forum i pomyślałam że czas się przedstawić.
Mam na imię Agnieszka.Mimo zaawansowanego wieku 23 lat zaczęłam tańczyć i mam za sobą już 2 lekcje baletu.Chociaż figura tancerki nie jest czymś czym mogę się poszczycić wierzę że kobiece kształty nie są przeszkodą :)pPrzynajmniej w momencie jeżeli tak jak ja robi się to dla relaksu.
Na co dzień pracuję i zgłębiam tajniki gry na skrzypcach.Na nich też zaczęłam grać późno bo w wieku 20 lat.
Wszystko jest jednak możliwe! :wink:
pozdrawiam
emily1984

Dzień dobry :)

Post autor: emily1984 »

Witam wszystkich :)
Baletem zainteresowałam się przypadkowo, za sprawą przyjaciółki, która zajmuje się nim zawodowo od wielu lat. Moja wiedza na ten temat na pewno wymaga powiększenia(i forum zamierzam używać w tym celu) za to uczucie do tej pięknej dziedziny sztuki wręcz przeciwnie. Największy sentyment mam do "Jeziora Łabędziego"(haha, nic oryginalnego) dlatego, że właśnie je widziałam jako pierwsze i w dodatku był to Teatr Bolszoj.
Z dodatkowych informacji o mnie : Lubię Pragę jesienią i cynamonowe migdały.
Pozdrowienia.
Emilka :)
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Witamy :mrgreen:
cynamonowe migdały? W sensie obtaczane/prażone? :smile:
(Jakbyś miała przepis to ja chętna :wink: )
emily1984

Post autor: emily1984 »

[quote:4ff14660c4="Georgia~"]Witamy :mrgreen:
cynamonowe migdały? W sensie obtaczane/prażone? :smile:
(Jakbyś miała przepis to ja chętna :wink: )[/quote:4ff14660c4]

Oczywiście, mam przepis, ale wyślę na priva, żeby nie robić off topic i nie kusić słodyczami :smile:
Motylka

Post autor: Motylka »

Witajcie!

Forum przeglądam już od kilku lat :) Jestem Wam ogromnie wdzięczna za wszystkie wskazówki, jakie tu wyczytałam i za cały ten Wasz zapał do pokonywania trudności, jaki skapuje ze wszystkich postów.

Postanowiłam zacząć pisać, gdyż na nowo zaczyna się moja przygoda z baletem :)
Jestem z Łodzi - miasto duże, OSB oczywiście jest i mnogość szkół tańca także zachwyca :)
Swego czasu Rodzice wybrali dla mnie zamiast tańca muzykę, więc prawdziwe i dojrzałe pragnienie tańca obudziło się we mnie nazbyt późno :) Jako "duża panna" (na studiach) zaczęłam chodzić na lekcje klasyki do jednej z prywatnych szkół tańca... [b:f721dd66e3]To absolutnie niesamowite doświadczenie![/b:f721dd66e3] Wiem, że wiele Balerin po latach spędzonych w szkole ma dość wszystkich "pas", "jete" itd... A dla mnie każde takie słowo i ruch były jak balsam dla ducha :) W końcu to tylko raz w tygodniu :)

Później niestety złamałam kręgosłup, a gdy skończyłam rehabilitację niestety moja dotychczasowa Instruktorka baletu przeniosła się do innego miasta.
Ostatnio jednak moje marzenia o przyodzianiu point znów odżyły! [b:f721dd66e3]W Łodzi otworzyła się szkoła tańca, w której podstaw klasyki może nauczyć się każdy [/b:f721dd66e3], niezależnie od wieku i dotychczasowych umiejętności :) Opiszę ją zaraz w odpowiednim [URL=http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=6321]wątku[/URL] :)

Tutaj miałam wielką chęć podzielenia się moją historią :) Mam nadzieję, że to nie offtop, w razie czego zmykam na inne wątki :)

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i już cieszę się na wspólne taneczne pogawędki :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Witam serdecznie na forum. Wspaniale, ze podzieliłaś się z nami swoją historią miłości do baletu, ciesze się także że ta przygoda zaczyna się na nowo i masz mozliwośc realizowania tej pasji. Zapraszam do pisania, komentowania i opowiadania, jak wyglądają zajęcia dla kompletnie początkujących :))) (choć Ty początkująca przeciez nie jesteś). No i powodzenia!
Motylka

Post autor: Motylka »

Bardzo dziękuję za ciepłe przywitanie :)

[quote:309c2af1f2="Kasia G"]Ty początkująca przeciez nie jesteś[/quote:309c2af1f2]
Patrząc na realia baletowe, wiem że jestem bardzo początkująca :) W tej technice sam "staż" czasowy mówi niezbyt wiele :)
Niemniej jednak: dziękuję :)
ODPOWIEDZ