kalafonia

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Sheeda

kalafonia

Post autor: Sheeda »

Witajcie!
Wiecie gdzie mozna dostac kalafonie? Jest mi potrzebna a w sawarcie juz nie ma.
A moze znacie inne sposoby na nieslizganie sie glownie chodzi o poimty.
Giselle97

Post autor: Giselle97 »

Kiedyś kupowałam w sklepie muzycznym kalafonie do smyczów ale teraz kupuję w sklepie elektronicznym i jest bardzo dobra ... przede wszystkim jest dużo tańsza :)
OlgaT

Post autor: OlgaT »

Wszystko jest na allegro ;)
Kawka

Post autor: Kawka »

Ja kupuję w sklepie z narzędziami za 4zł, z allegro się nie opłaca, koszt wysyłki może przewyższyć dwukrotnie wartość towaru ;).
balletlover

Post autor: balletlover »

Mam pytanie, jak używacie kalafonii? Jak ona w ogóle wygląda? Nigdy jej nie używałam, ale chcialabym zacząć, bo zaczyna mnie irytować ślizganie sie w pointach. :/
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Kalafonia przydaje się na drewnianych parkietach. Kalafonia w kamieniu to zwykła żywica (przezroczysta o brązowym kolorze), trzeba ją zmiażdżyć na biały proszek (czasami sprzedają już sproszkowaną).
Rozsypujesz trochę na podłodze, stajesz czubkami point a potem całą stopą i rozcierasz stopą o podłogę.
Kiedyś używałyśmy kalafonii na balecie, ale odkąd mamy nową podłogę (z takiego plastiku specjalnego czy gumy, nie znam się) to już nie. Mi nauczyciel poradził pokropić trochę wody na podłogę i rozetrzeć na skórzanej podeszwie point i faktycznie dużo to dało, już się nie ślizgałam na półpalcach. Podobno na tych plastikowych podłogach już się nie używa kalafonii :smile:
OlgaT

Post autor: OlgaT »

Ja jutro lecę zakupić, bo mi pointy spadają z pięt, a już nic nie pomaga!
Sheeda

Post autor: Sheeda »

A kalafonia lutownicza sie nada ?
Giselle97

Post autor: Giselle97 »

tak :)
Midnight

Post autor: Midnight »

Jeszcze jest sposób z nacieraniem coca -colą.
ODPOWIEDZ